Sådan opretter du forbindelse til Telnet-servere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

I Windows XP skal du klikke på 'Start' og derefter 'Kør'. Skriv 'cmd' og tryk 'Enter'. Det nye vindue (MS-DOS-skal) skal vises.

I Linux skal du klikke på højre museknap på skrivebordet og vælge 'Åbn terminal' i pop op-menuen. En ny terminal (skal) skal vises.

2.

I skallen åbnet i trin 1 type, telnet u0026 lt; Maskinnavnetavn u0026 gt; eller telnet u0026 lt; IP-adresse u0026 gt; og tryk på 'Enter'. Eksempler er: telnet blue.org eller telnet 135.57.57.49.

3.

Skriv u0026 lt; dit brugernavn u0026 gt; (tryk på 'Enter') og skriv u0026 lt; din adgangskode u0026 gt; (tryk på 'Enter') for at etablere Telnet-forbindelsen. Kommandoprompten på fjernbetjeningen skal vises.

4.

For at afslutte telnet-sessionen på den eksterne maskin type 'logout' og tryk på 'Enter.'

Tips og advarsler

  • Telnet udgør en netværkssikkerhedsrisiko, da den ikke krypterer data, der sendes over.
  • Telnet er et program, der hjælper til at oprette forbindelse til en fjerncomputer (telnet server), som typisk enten er en UNIX-maskine eller en webserver. Telnet åbner en terminal på den lokale maskine og giver en bruger mulighed for at udføre opgaver på den eksterne server eller endda kontrollere den helt. Telnet bruger TCP / IP-netværksprotokol.