Sådan oprettes et trådløst netværk uden en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en computer, der skal bruges som en router, som skal fungere for andre computere eller enheder, der skal oprette forbindelse til netværket.

2.

Brug Microsoft Windows-operativsystemet ved at gå til 'Start - Opret forbindelse til - Vis alle forbindelser'. Højreklik på den trådløse forbindelse og vælg 'Egenskaber'.
Hvis du ikke ser en mulighed for 'Vis alle forbindelser', skal du gå til 'Start - Kontrolpanel - Netværksforbindelser.'

< p> 3.

Klik på fanen 'Trådløse netværk'. Vælg 'Tilføj' for at oprette et netværk. Skriv et navn til netværket i feltet 'Netværksnavn (SSID)'. Vælg, om du vil bruge en Trådløs netværksnøgle eller ej. Brug 'Åbn' til 'Netværksgodkendelse'. Vælg enten 'WEP' eller 'Disabled' fra 'Datakryptering' drop down. Hvis du vælger 'WEP', kan du oprette en netværksnøgle, der skal udføres for at oprette forbindelse til netværket. Denne metode er mere sikker.
Indtast en netværksnøgle på 5 til 13 tegn i bokse 'Netværksnøgle' og 'Bekræft netværksnøgle'. Du kan alternativt kontrollere 'Nøglen er forsynet for mig automatisk ', hvis du vil have Windows til at oprette og bruge en nøgle til dig automatisk.

4.

Kontroller' Dette er en computer til computer (ad hoc) netværk 'afkrydsningsfeltet for at oprette ad hoc-netværket. Klik på' OK ', når fi færdige. Hvis boksen er grå, skal du trykke på 'Avanceret' på fanen 'Trådløse netværk' og vælge 'Computer til computer (ad hoc) netværk.'

5.

Aktiver ICS routercomputeren, som giver dig mulighed for at dele din internetforbindelse.
Højreklik på din internetforbindelse, mens du stadig er på skærmen 'Netværksforbindelser'. Vælg 'Avanceret'. Marker afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at forbinde via denne computers internetforbindelse'. Vælg 'Trådløs netværksforbindelse' og tryk på 'OK'.

6.

Vælg delt netværk fra andre computere til at forbinde. Højreklik på ikonet for trådløse netværk i meddelelsesbakken. Tryk på 'Se tilgængelige netværk'. Vælg det relevante netværksnavn og tryk på 'Connect.'

Tips og advarsler

  • Hvis du vil afbryde forbindelsen til dit trådløse netværk, skal du klikke på 'Afbryd forbindelsen' fra vinduet Windows Netværk. Hvis hovedcomputeren lukkes, bliver du automatisk afbrudt.
  • Brug en netværksnøgle for at forhindre eksterne brugere i at oprette forbindelse til dit netværk. Du risikerer at dele noget på dit netværk med fremmede, hvis du ikke gør det.
  • En router behøver ikke altid at oprette et trådløst netværk hjemme. Computere med trådløse kort kan konfigureres som en router, og andre computere og enheder kan derefter oprette forbindelse til hovedcomputeren eller routeren på netværket. Denne metode kan spare penge, men er ikke altid så pålidelig som en standard trådløs router.
    Du skal oprette et ad hoc-netværk for at oprette et trådløst netværk uden en router. Et trådløst netværk kan køre inden for 30 minutter. Dette Sådan gælder for computere, der kører Windows.