Sådan repareres en kan ikke finde server eller DNS-fejl

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opdater siden, der ikke kunne indlæses. Hvis siden genindlæser, har du lige haft en øjeblikkelig forældelse i tjenesten, der sker med de fleste udbydere. Mellem hvert trin skal du prøve at opdatere siden for at se om problemet er løst.

2.

Kontroller den sideadresse, du har indtastet i adresselinjen for at sikre, at den staves rigtigt . En fejl i URL-adressen kan forårsage denne fejlmeddelelse.

3.

Gå til dine forbindelsesindstillinger, og kontroller, at indstillingerne svarer til dine internetudbyder eller lokalnetværk. Gør dette ved at klikke på Værktøjer på værktøjslinjen, og derefter på Internetindstillinger. Klik på Indstillinger i fanen Forbindelser.

4.

Klik på linket 'Registrér netværksindstillinger' på siden Internet Explorer, der ledsager fejlmeddelelsen, så Windows kan prøve at finde en optimal forbindelse .

Download DNS-fejlfinding software fra internettet, hvis ingen anden mulighed virker (se Ressourcer). Softwaren er gratis på nogle hjemmesider og bør være i stand til at identificere problemet og rette det.

Tips og advarsler

  • Det kan være din tid at være værd at tjek dit modem eller router for eventuelle uregelmæssigheder. Hvis lysene blinker eller slukker, når de skal være tændt, er serverfejlen sandsynligvis ikke korrigeret på din computer.
  • Der er ikke noget mere frustrerende end at åbne Internet Explorer på din personlige computer og få fejlmeddelelsen 'Kan ikke finde server.' Der er flere forskellige årsager til dette, og en række forskellige fremgangsmåder kan du tage for at rette fejlen. 'Kan ikke find server 'eller DNS fejl er oftest produktet af din computers manglende evne til at foretage en to-vejs forbindelse til internettet. Hvis du begynder at modtage disse fejl, efter at du har en sammenhængende forbindelse med din internetudbyder, opholder du sig normalt et eller andet sted i din computer.