Sådan ser du om din trådløse router virker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Genstart din computer, hvis du har problemer med at oprette forbindelse til dit trådløse netværk. En genstart vil helt fjerne din computer fra netværket og tvinge den til at genoprette forbindelse, når den starter helt op. Det vil også hjælpe dig med at afgøre, om det er routeren eller selve computeren, der er problemet.

2.

Find dit trådløse netværk på din computer ved at åbne netværksindstillingerne. På en Windows-computer findes dette i systembakken (nederste højre hjørne af skærmen) eller ved at gå til 'Start / Indstillinger / Kontrolpaneler / Netværksforbindelser.' På en Macintosh findes den ved at klikke på 'Lufthavn' ikonet øverst til højre på skærmen eller i 'Systemindstillinger / Netværk.'

3.

Åbn en webside, der ikke er cachelagret på din computer, klik på på links på den side og derefter opdatere siden ved hjælp af knappen 'opdater' på din computer. Hvis linkene virker og siderne opdateres, er forbindelsen fint. Hvis de ikke gør det, kan det være din trådløse router, eller det kan være dit kabel- eller DSL-modem, der skal genstartes.

4.

Genstart din router, hvis du kan ikke få adgang til signalet, eller hvis signalet er svagere end normalt. Vent et øjeblik, og prøv at forbinde igen. Hvis der er printere eller andre computere på netværket, skal du bekræfte, at de er synlige. Hvis ikke, forsøg at forbinde en kabel til din router med et Ethernet RJ-45-kabel for at se om det hjælper.

5.

Genstart modem og router, hvis du er Det er ikke muligt at få internetforbindelse eller e-mail. Den foretrukne rækkefølge for opstart er at starte med kabel- eller DSL-modemet, derefter routeren og derefter enhver computer og printere på netværket. Selvfølgelig må hver bruger for store netværk ikke genstart computeren.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at du har den korrekte adgangskode for at få adgang til dit trådløse netværk. Bekræft, at det trådløse netværk, du forsøger at få adgang til, er faktisk dit netværk og ikke nogen andre s, der forekommer at ligge inden for rækkevidde.
  • Tænd ikke hele netværket eller internetforbindelsen, hvis du er den eneste bruger, der ikke kan få adgang til det trådløse netværk.
  • En trådløs router er et godt produktivitetsværktøj, men som enhver anden perifer computer er den ikke 100 procent pålidelig. At miste et trådløst signal er mere end et gener. Det er en produktivitetsdræber, fordi så meget af vores arbejdsdag afhænger af at kunne få adgang til netværksressourcerne (internet, e-mail, servere og printere), og nedetid kan være dårlig for din virksomheds bundlinje. Heldigvis kontrollerer du, om din trådløse router virker, er en temmelig enkel, hurtig proces, som selv den teknisk udfordrede kan opnå uden at svede.