Sådan sikres en trådløs netværksforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn u0026 quot; Netværksforbindelser u0026 quot; på din pc eller laptop. Hvis du ikke har en ikon eller en specifik fil til netværksforbindelser, kan den placeres under 'Kontrolpanel u0026 quot; i hovedmenuen. Hvis du allerede har forbindelse til et netværk, vil det vise, om det er et 'usikret trådløst netværk' eller 'sikkerhedsaktiveret trådløst netværk.'

2.

Find dit standard brugernavn og adgangskode til din router. Få adgang til din router ved at indtaste standard IP-adressen på 192.168.0.1 (eller en lignende IP-adresse - dette nummer varierer afhængigt af producenten) i din browser. Hvis du har svært ved at få adgang til dit trådløse netværk eller indstillinger, skal du kontrollere, at din firewall eller andre Internet Security-indstillinger ikke blokkerer dine forsøg på at sikre dit netværk.

3.

Log ind på din trådløse router. Klik på linket for u0026 quot; Sikkerhed u0026 quot; eller lignende link til adgang til sikkerhedsindstillingerne for din trådløse netværksforbindelse.

4.

Indstil godkendelsestypen til WPA. (WPA står for trådløs beskyttelsestilgang.)

5.

Skift adgangskode eller u0026 quot; Nøgle u0026 quot; fra standardindstillingen til din personlige adgangskodeindstilling. Dette forhindrer andre i at få adgang til din trådløse router og dens indstillinger med standardadgangskoden. Skriv ned kodeordet og hold det sikkert sikkert, da du ikke bruger det ofte.

6.

Slå 'Fjernstyring' indstillet til u0026 quot; Fra. u0026 quot; Denne ændring kan kun foretages i din trådløse netværksforbindelse af en computer, der allerede findes i netværket. Dette gør det vanskeligere for hackere at få adgang til dine trådløse indstillinger og de computere, der er knyttet til dit trådløse netværk.

7.

Klik på 'Gem' eller 'Anvend' for at gemme de ændringer, du har foretaget i indstillingerne. Luk vinduet Netværksforbindelser.

8.

Genåb de 'Netværksforbindelser' vindue. Din forbindelse skal vises som et 'sikkerhedsaktiveret trådløst netværk' hvis dine ændringer blev gemt korrekt.

At vide, hvordan man sikrer en trådløs netværksforbindelse er afgørende for at beskytte gemt information, lagret information og alt relateret til din personlige identitet. Hvis du ikke sikrer det trådløse netværk i dit hjem, forlader du dig selv sårbar over for tyveri og identitetstyveri. Ved at følge vejledningen nedenfor kan du lære at hurtigt (og nemt) sikre din trådløse forbindelse.