Sådan slettes ARP Cache

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et 'Kommandoprompt' vindue. Dette kan gøres i Windows Vista ved at klikke på 'Kommandoprompt' -ikonet på menuen 'Start' og i Windows XP ved at skrive 'cmd' i vinduet 'Kør'.

2.

Skriv 'arp -a' i 'Kommandoprompt' -vinduet. Tryk på 'Enter' -tasten. Dette viser de data, der aktuelt er gemt i ARP-cachen.

3.

Skriv følgende i kommandopromptvinduet, og tryk derefter på 'Enter' -tasten: 'netsh interface ip delete arpcache.' Dette vil slette den lokale ARP-cache.

4.

Skriv 'arp -a' i kommandopromptvinduet, og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Dette viser ARP-cache-informationen igen og viser, at de tidligere lagrede data er slettet.

5.

Luk vinduet 'Kommandoprompt' for at fuldføre processen.

ARP står for adresseopløsningsprotokol. ARP er et af et sæt protokoller, der muliggør dataoverførsel på tværs af internettet. Når din computers operativsystem sender data via internettet, f.eks. E-mail eller chatbeskeder, skal din computers operativsystem have brug for et bestemt sæt informationer. De krævede oplysninger inkluderer en IP-adresse, såsom IP-adressen til dit kabelmodem, DSL-modem eller -router og hardwareadressen, der svarer til den pågældende IP-adresse. For at få disse oplysninger skal din computers operativsystem forespørge netværket, det gøres ved hjælp af ARP-protokollen. Nogle operativsystemer sparer tid ved at lagre ofte anvendte ARP-oplysninger i en lokal cache. Men hvis cachen bliver beskadiget, vil den give unøjagtige oplysninger og kan blokere din computers adgang til internettet. I Windows kan du rydde ARP-cachen, når dette sker for at genvinde internetadgang.