Sådan tillader eksterne forbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tillad fjernbetjening via grafisk brugergrænseflade

1.

Gå til knappen 'Start', klik og gå til Kontrolpanel. Gå til ikonet, der siger 'System.' Hvis du har problemer med at se et ikon, skal du se øverst til venstre på skærmen. Se efter 'Fil'. Under 'File' skal du skrive 'Tilbage' eller en venstre pil.

2.

Se til højre, indtil du finder et ikon, der ligner en skærm, eller det kan sige 'Visninger'. Klik på dette og gå ned til 'Detaljer'. Klik på dette, og din valgmenu skal nu se ud som en simpel liste i alfabetisk rækkefølge.

3.

Find 'System' og klik på det. En anden måde at gøre dette på er 'Start Menu' u0026 gt; 'Computer Icon' u0026 gt; 'Højreklik' musen u0026 gt; 'Egenskaber.'

4.

Se øverst til højre for denne side, og du vil se 'Remote.' Klik på den. Vælg knappen for enten 'Tillad forbindelser fra computeren, der kører nogen version af fjernskrivebordet' eller 'Tillad kun forbindelser fra computeren, der kører fjernskrivebord med netværksniveauautentificering.' Hvis du er bekendt med dit system og ved, at du bruger Windows Vista RD-klienter til at starte Remote Desktop-sessionen, skal du klikke på den anden mulighed. Hvis du ikke er sikker, ikke klar over, hvad dette betyder eller ikke bruger et Vista-operativsystem (ældre computere kan bruge Windows XP), skal du klikke på den første indstilling.

5.

Klik på 'Vælg eksterne brugere.' Du kan have en liste over mulige brugere, der kan få adgang til computeren. Disse ville være på virksomhedens netværk. Hvis ja, skal du blot klikke på dem og klikke på 'Tilføj'. Hvis du ikke har en liste, skal du indtaste enten deres 'Objekttype' eller 'Placering.' Hvis du ikke ved det, kan du klikke på 'Avanceret' u0026 gt; 'Find nu', og du vil få en liste over Navne og mapper til rådighed. Tilføj så mange brugere som du har brug for. Klik på 'OK' to gange, så indstillinger gemmes.

6.

Luk disse menuer. Gå til 'Start Menu' u0026 gt; 'Kontrolpanel' u0026 gt; 'Sikkerhedscenter'. Gå til 'Administrer sikkerhedsindstillinger for,' og klik på 'Windows Firewall.' Kontroller, at 'Ikke tillad undtagelser' er slået fra.

7.

Klik på fanen Undtagelser, og kontroller, at 'Remote Desktop' er markeret. Klik på 'OK' og afslut Disse menuer. Du har nu aktiveret Remote Access til din computer. Personen på den anden computer, der ønsker at oprette forbindelse til dig, skal kende dit computernavn, som findes under 'Kontrolpanel' u0026 gt; 'Ydelse og vedligeholdelse' u0026 gt; 'System' u0026 gt; 'Computer Name' fanen.

At tillade fjernforbindelser mellem to computere ved hjælp af Windows Vista eller XP er ret simpelt. Remote Desktop er et program, der er inkluderet i de fleste alle Windows-platforme, og giver mulighed for fjernbetjening af en anden computers computer eller for at nogen kan se og kontrollere din computer. Programmet er ikke tændt som standard, men skal være tændt for at kunne bruges.