Sådan tilslutter du din laptop til en trådløs internetkilde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer den trådløse internetkilde. Du skal kende navnet på netværket. Du skal også bruge WEP- eller WPA-nøglen (adgangskoden), hvis netværket er beskyttet med adgangskode.

2.

Kontroller, om din bærbare computer har et integreret trådløst kort. Dette kort vil blive noteret i din bærbare computers dokumentation, og din computer registrerer ikke trådløse kilder uden det. Hvis den bærbare computer ikke har et integreret trådløst kort, skal du købe et separat eksternt trådløst kort og sætte det ind via USB-porten på din bærbare computer. (Hvis du har et integreret trådløst kort, skal du springe over det næste trin.)

3.

Indsæt disken i din bærbare computer og installer de nødvendige drivere.

Klik på WiFi-symbolet øverst til højre på skærmen på din Mac (se nedenfor for pc). (Dette symbol ser ud som en vifte af bølger og ligger direkte til venstre for volumenkontrolikonet.) En drop-down-boks viser navnene på trådløse kilder inden for din bærbare computer. Vælg navnet på dit trådløse netværk, og angiv, når du bliver bedt om det WPA / WEP-adgangskoden.

5.

Find symbolet 'WiFi Connection' nederst til højre på din computerskærm. Dobbeltklik på dette symbol, og vælg derefter 'Egenskaber'.

6.

Klik på 'Trådløse netværk' og lad det søge efter trådløse kilder inden for dit område. Når listen fylder, skal du finde din trådløse kilde og klikke på 'Konfigurer'.

7.

Indtast din SSID og WPA / WEP adgangskodeoplysninger.

8 .

Klik på 'Start' på skrivebordet, og vælg derefter 'Opret forbindelse til'. Du vil se den trådløse kilde-indstilling. Dette vil forbinde dig til kilden.

Tilslutning af din bærbare computer til en trådløs internetkilde varierer lidt af brugeren på grund af tilstedeværelsen eller manglen på et integreret trådløst kort samt de forskellige brugeroplevelser, der leveres af Mac og pc-operativsystemerne. I begge tilfælde kan din bærbare computer tilslutte til en trådløs internetkilde med kun nogle få konfigurationstrin med installationsoplysningerne for dit trådløse netværk, et integreret eller eksternt trådløst kort og den rigtige drivere / installationsdisk.