Definition af Softswitch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Softswitch er et koncept, der har to primære niveauer. For det første refererer det til en konkret ide om telekommunikationssoftware, der bruges til at forbinde telefonbrugere til hinanden via internettet og traditionelle telefonnetværk ved at sende og modtage datapakker. For det andet henviser softswitch til en overordnet ide om åbne gatewayer, der forbinder et bredt udvalg af medietjenester, normalt mellem afsender og modtager, og tillader udbredt tjenesteudvikling.

Telefonbrug

Traditionelle telefonsystemer integrerer både hardware og softwareelementer , ved hjælp af software, der sender signaler til hardware til at forbinde netværk og oprette opkald. Softswitches søger at bruge software så meget som muligt, hvilket eliminerer behovet for bestemte typer kommunikationshardware og automatisk forbinder opkald til hinanden. Softswitches er lavet til at blive brugt på tværs af telefonnetværk, således at en person, der bruger en mobiltelefon, kan ringe til en fastnet, hvor softswitchen oversætter dataene mellem de to. Telefonfirmaer bruger denne type softswitch til at styre deres telefonnet.

Softwarebrug

Softswitches er ikke beregnet til kun at være en del af telefonnetværk, men de gælder for enhver situation, hvor kommunikationsmedier overføres frem og tilbage på tværs af et online netværk. Dette refererer til tale-, video- og chat-systemer. Det definerer også de serviceapplikationer, der sikkerhedskopierer disse systemer. Tjenester som opkaldsruting, fakturering, viderestilling af opkald og ventende opkald er alle en del af softswitch-konceptet.

Mediation Uses

Det primære job hos softswitchen, enten i telefonnet eller med andre medieapplikationer, er at tillade både sider til at kommunikere effektivt med hinanden. Derfor er softswitches kendt som media gateways: de tillader trafik at passere igennem og oversætte det til det korrekte format, når det passerer. Dette sker ikke kun mellem hardware og software, som f.eks. VOiP til fastnetjenester, men også mellem forskellige applikationer, der bruger forskellige protokoller til at kommunikere.

Udviklinger

Fordi softswitch er sådan en generel betegnelse og kan gælde for næsten alle Mediekommunikationssystem, der er afhængig af software, har det en række applikationer ud over taleopkald og relaterede tjenester. Fordi det medierer effektivt mellem forskellige enhedsprotokoller, er virksomheder fri til at oprette deres egne serviceapplikationer skræddersyet til forskellige medier, data og stemmeaktiviteter. Denne åben servicevirksomhed er stadig uudviklet, men det undersøges af mange forskellige virksomheder, der har forskellige softswitch-modeller i tankerne for deres virksomheder og kunder. Softswitch refererer til software kommunikation, især talekommunikation via en række netværk ud over multimedie og datakommunikation. Softswitches er gateways, der tillader forskellige protokoller og software til at interagere med hinanden, hvilket giver grundlag for softwareorienterede systemer som VOiP til at kommunikere med hardwarebaserede systemer som traditionelle telefonnetværk. Denne mulighed giver også virksomheder mulighed for at oprette deres egne serviceapplikationer, som kan bruges på tværs af platforme.