Hvad er en trådløs Ethernet-bro?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Eksempel

To kontorer har eksisterende LAN og ønsker at deltage i et netværk. De adskilles af en gade og cement fortove, så ingen ledning kan begraves. De er også forbudt at hænge en ledning mellem bygninger over en travl gade. Løsningen er at installere en radio som en del af hvert LAN og lade radioerne snakke. De skaber en forbindelse uden radiobølger i stedet for ledninger, og de to LAN'er kan så snakke som om de var en.

Typer af broer

En bro, der knytter to LAN til en enhed, kaldes et punkt til -point bro. Du kan også bruge flere radioer til at deltage i en central placering. Dette kaldes point-to-multipoint. Dette ville være nyttigt på tværs af et område som en universitetscampus, hvor flere afdelinger vil dele information.

Opsætning

Konfigurationen af ​​radioerne i en bro er ret ligetil. De trådløse enheder skal være indstillet til samme service sæt identifikator, eller SSID, og ​​den samme radiokanal. Dette giver dem mulighed for problemfrit at overføre data uden at skulle finde den rigtige sti hver gang de skal overføre data. De skal også være den samme trådløse protokol.

Udvidet rækkevidde

Der kan også laves en bro mellem kablede og trådløse LAN på samme måde. I denne brug er den anden radio forbundet til en trådløs enhed eller router, der styrer det trådløse Ethernet-netværk. Dette bør ikke forveksles med en repeater, hvor en radio tager signalet fra et andet og blot genudbydes samme protokol. Dette er en anden måde at udvide rækkevidde, men det er ikke en bro.

Multifunktionsenheder

De fleste moderne enheder, der er bygget i dag, kan konfigureres som enten et adgangspunkt eller en bro, men ikke begge. Mange af dagens hardwareproducenter reagerer på behovet for flere funktioner og bedre økonomi ved at bygge enheder, der kan gøre begge dele. Disse enheder udfører en bros funktion og samtidig tillader trådløs adgang til det LAN, som de er tilsluttet til . En trådløs Ethernet-bro er en teknologi, der gør det muligt at forbinde to eller flere kablede lokalnetværk eller LAN'er. Den bruger to radioer, der forbinder en afstand for at videregive oplysninger modtaget fra et kablet LAN. Denne trådløse bro er ønskelig i områder, hvor det er umuligt at køre ledninger for at slutte sig til to netværkssegmenter, såsom en vandvej eller vej eller nogle arkitektoniske træk, der forhindrer ledninger.