Hvad forårsager højhastigheds internetforbindelser til at afbryde?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

IP-adresseproblemer

Hvis din IP-adresse ikke er konfigureret korrekt til at fungere sammen med din internetudbyder med høj hastighed, kan du få problemer med at komme på internettet. I Windows kan du skrive 'ipconfig / all' i kommandoprompten for at få vist den IP-adresse, der er tildelt til din computer. Dette nummer skal svare til den, der leveres af din internetudbyder. Hvis det ikke gør det, kan det være grunden til, at du oplever forbindelsesproblemerne.

Internetforbindelse er deaktiveret

En anden almindelig årsag til afbrydelse, når du bruger en højhastigheds internetforbindelse, er forbindelsen blevet deaktiveret på din pc. For at afgøre, om dette er problemet, skal du åbne 'Netværksforbindelser' fra 'Kontrolpanel' på dit Windows-operativsystem. Du kan se dine forskellige internetforbindelser på denne side. Hvis din bredbåndsforbindelse viser status for 'Disabled', skal du højreklikke på ikonet. Vælg 'Aktiver' fra menuen for at genoprette forbindelsen.

Ethernet-kabel og kortproblemer

Hvis du modtager en fejlmeddelelse, der angiver 'Netværkskabel unplugged', indikerer dette, at pc'en ikke kan opdage forbindelsen til dit bredbånd router. Prøv et andet Ethernet-kabel for at se, om din nuværende er defekt. Nulstilling af modemet kan også nogle gange hjælpe med at løse dette problem. Et fejlagtigt Ethernet-kort kan også forårsage problemer med internetforbindelser med høj hastighed.

Routerproblemer

Et problem med din bredbåndsrouter kan også medføre, at du afbryder forbindelsen fra internettet. Enhver type rødt indikatorlys, der vises på routeren, lader dig vide, at forbindelsen er afbrudt. Kontroller alle kabler, der fører til routeren, samt nulstil enheden for at bestemme problemet.

Overvejelser

Selvom du måske oplever problemer med internetforbindelser med høj hastighed, er det mere sandsynligt, at opkaldsforbindelser vil afbryde forbindelsen ofte fra web. Opkaldsmodemer tager længere tid at få adgang til en forbindelse, og kan ofte opleve problemer, hvis de ikke kan opdage en ringetone. Intet kan være mere frustrerende end at have problemer med at oprette forbindelse til internettet med din højhastighedsforbindelse. Du vil opdage, at der er almindelige problemer, som kan påvirke din forbindelse, og de fleste løses normalt med nogle grundlæggende fejlfinding. Hvis du fortsat lider af problemer med afbrydelser ofte, skal du kontakte dine internetudbydere med høj hastighed for at finde ud af, hvordan du løser problemet.