Problemer med trådløs routerinstallation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fakta Der er mange ting, der kan gå galt, når du installerer en trådløs router. For eksempel kan din værtcomputer eller de andre computere i dit netværk undlade at oprette forbindelse til internettet. Computererne kan også forbinde til internettet, men fil- og printerdeling kan være deaktiveret. Der er en række forskellige mulige årsager, du kan få brug for at foretage fejlfinding. Derudover kræver mange trådløse routere, at du installerer softwaredrivere til at fungere. Hvis disse drivere er blevet beskadiget, skal du geninstallere dem.

Funktion

En trådløs router er vigtigt udstyr til oprettelse af et trådløst lokalnetværk (LAN). Men hvis du konfigurerer det med dit andet udstyr, vil hele netværket ikke fungere. Desuden kræver oprettelse af et LAN med en trådløs router, at de andre computere i dit netværk har et trådløst adgangspunkt. Mange nyere modelcomputere leveres med et trådløst netværkskort (NIC), der allerede er installeret. Men hvis dine andre computere er mere end fem år gamle, især hvis de er stationære computere, skal du sandsynligvis installere et trådløst kort eller en adapter.

Ethernet-kabelforbindelse

Afbryd Ethernet-kablet, der løber fra dit modem til Ethernet-porten på bagsiden af ​​værtscomputeren. Tilslut kablet mellem modemet og porten på bagsiden af ​​routeren, der er mærket 'Internet'.

Routerindstillinger

Mange trådløse routere skal programmeres med dit internet brugernavn og adgangskode til at oprette forbindelse til internettet. Hvis det kodeord, der er gemt i routeren, er forkert, vil det deaktivere din internetforbindelse. Andre indstillinger for trådløs router, som f.eks. Firewallindstillinger, tilladelser og portvideresendelse kan medføre, at routeren stopper med at arbejde, hvis den er indstillet forkert. Da de rigtige indstillinger for din router afhænger af modellen og din netværksopsætning, skal du konsultere routers dokumentation for at rette dem. Hvis du har mistet din brugervejledning, kan du sikkert downloade den fra producentens hjemmeside. < h2> Forebyggelse / løsning Hver router har en IP-adresse. Du kan finde denne adresse ved at tjekke din router's dokumentation eller besøge producentens websted. På værtscomputeren skriver du IP-adressen i et webbrowservindue og tryk på 'Enter' for at åbne din trådløse router s firmware. Der er typisk en fane med 'Setup', hvor du kan ændre dit internet brugernavn og adgangskode. Navigér firmwaren for at ændre den trådløse routers øvrige indstillinger for at se om ændringerne løser problemet. Hvis ændringerne ikke virker, skal du slukke for dit bredbåndsmodem og frakoble den trådløse router fra strømmen. Vent mindst 30 sekunder, og tænd modemet igen. Vent endnu et minut, og tilslut routeren igen. Du kan også nulstille indstillingerne på mange routere ved at skubbe en pen i en trykket knap på bagsiden og holde den i ca. 30 sekunder. Prøv også at justere antennen og fjerne eventuelle forhindringer, der kan blokere signalet.

Tips

Det kan være nemmest at justere din router s indstillinger ved at tilføje et Ethernet-kabel fra routeren til værtscomputeren ved mindst midlertidigt, når du justerer indstillingerne.
Hvis du ejer en Linksys-router, kan du få adgang til dine indstillinger ved at åbne et browservindue, indtaste URL'en http://192.168.1.1/ og trykke på 'Enter'. Når installationen af ​​en trådløs router fejler, antager mange mennesker, at routeren eller anden hardware i deres system er dårlig. Men problemer med installation af trådløse routere skyldes ofte menneskelige fejl. De kan også være forårsaget af et softwareproblem eller en hardwarekonflikt. Uanset årsagen til problemet er det sandsynligvis lettere at løse, end du tror.