SAN Storage Basics

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Et SAN-lagringsnetværk er en type datanet, der bruges til at gemme store mængder information til internet-servere. Et SAN-netværk består af flere lagringsenheder, hvilket betyder, at der er mere end en enhed med en harddisk, der bruges til at holde data, og selvom enhederne kommunikerer og kan være placeret på samme sted, er de adskilt fra hinanden. SAN-netværk kan kun laves af to lagringsenheder eller har mange flere afhængigt af brugen.

Funktioner

Hovedfunktionen i et SAN-netværk er fleksibilitet. Fordi den er lavet af forskellige lagerenheder, kan den udføre opgaver væk fra de involverede servere. Det betyder, at SAN-harddiske kan kommunikere med hinanden og udføre rutinemæssige sikkerhedskopier eller opdateringer uden at optage båndbredde eller få adgang til eksterne servere overhovedet. Enhederne bruger fiberkanalomskiftere til at forbinde med hinanden og danne datasystemet. Dette netværk i et netværk kan kun laves af et par servere, der får adgang til data fra et par lagerenheder til store netværk af tusindvis af servere med hele etager af datalagring.

Overvejelser

Ud over lettere sikkerhedskopiering af filer uden at skulle bruge serverne, håndterer SAN-netværk også problemer mere effektivt. En harddiskfejl mislykkes ikke i systemet, fordi de andre lagerenheder kan bevare netværket, mens problemet er løst. De er også let ekspanderbare, så organisationer kan gemme deres data på ét sted og øge lagringen eller kapaciteten efter behov. Der er også færre båndbreddeproblemer med SAN-netværk, som kan bruges af flere servere samtidig med flere dataforbindelser.

Bruger

SAN-netværk bruges oftest af store organisationer, der har mange data der skal nås ofte og hurtigt. På grund af SAN-lagringsfleksibiliteten kan disse organisationer tilpasse deres netværk til at udføre efter behov. Mindre grupper, som voksende virksomheder eller skoler, foretrækker måske at skifte til SAN-lagerplads, når de søger at konsolidere deres data eller gøre deres intranet / internetaktivitet mere effektivt.

Alternativer

SAN-opbevaring er en af ​​de seneste netværksudviklinger , og det har tendens til at være den dyreste. Alternativer inkluderer den enkle direkte vedhæftede opbevaring, som normalt er en simpel harddisk, der er placeret inde i en servercomputer eller vedhæftet netværk, der tillader begrænset adgang til enkelte datalagringsenheder. SAN (storage area network) -lagring er en type computer datalagringssystem designet specielt til brug sammen med store netværk, hvor mange mennesker har brug for adgang til eller opdatering af oplysninger. SAN-lagringsnetværk er lavet af mange forskellige lagringsenheder, der alle sammenkobles med hinanden via specielle kontakter. Dette gør det muligt for SAN-netværk at være meget fleksible, så de kan sikkerhedskopiere data uden at optage serverbåndbredde og fortsætte med at fungere, selv når en del af netværket fejler.