Sådan: UNDGÅ - FALSE VENNER (Scam Alert)

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hans navn er Bryan Rutberg. I december blev han første gang på Facebook sammen med millioner af andre babyboere. En måned senere blev Bryan et offer for en fidus, der i stigende grad vises på de 3 ovennævnte websteder. Det var januar 2009, da Rutberg opdagede, at hans Facebook-side var blevet 'hacket' Med denne alarmerende besked: BRYAN ER I HØJRE HENHOLD TIL HJÆLP! Han forsøgte at få adgang til sin side for at fjerne advarslen, men hans kodeord var blevet ændret.

2.

Da han forsøgte at advare sine venner fra hans kone s Facebook-konto folk var han ok - svindleren havde 'forbandede' hende og blokerede alle meddelelser, han sendte. Når Bryans Facebook-venner skrev 'Hey Bryan, hvad er der forkert?', fik de svar fra hackeren, som var poserer som Bryan .... hævder at han var blevet røvet i London og havde brug for penge til at komme hjem. En bekymret ven blev hurtigt kablet $1.200 i udlandet, som svindleren hurtigt fik fat i.

3.

I e-mail-udvekslinger havde hackeren givet tilstrækkelige personlige oplysninger til at overbevise denne ven og andre om, at han var Bryan Rutberg. Bryan indrømmede endda, om du ser ud til at efterligne nogen, er de sociale indsamlingsnetværk det bedste sted at starte. Han fortsatte med at sige, 'min side har navne, billeder af kone, børn, forældre, hvor jeg gik i skole - alle slags personlige oplysninger.

Tips og advarsler

  • Lav din Facebook-konto PRIVAT, så kun venner kan se dine oplysninger.
  • Send aldrig pengeanmodning, der kommer via internettet til nogen, herunder venner.
  • Klik ikke på nogen 'links' hvor du ikke kender afsenderen.
  • Rapportér mistænkelig aktivitet til: www.ic3.gov
  • Identity thieves investerer tid og ressourcer på disse sociale netværk ved at narre dem til at downloade et program der registrerer deres nøgleslag. Dette er hvad der skete med Bryan.
  • For det første skrev jeg ikke denne artikel, MEN det er vigtigt, at du læser det. Det er så vigtigt det er. Det er den mest kloge, skræmmende ID-svindel jeg nogensinde har læst. Og disse tyve retter angreb på strengt: social networking websites som: FACEBOOK, MY FACE og CLASS REUNION SITES. Hvis du er på et af disse websteder, BEWARE !!!!