Sådan ændres et domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret et nyt domænenavn med dit værtssted, eller registrer domænenavnet med en af ​​de populære internettjenester. GoDaddy er et glimrende sted at registrere dit nye navn; de har en pålidelig forretningshistorie og opkræver ikke meget for deres tjenester. Når du har valgt dit navn og bekræftet, at det er tilgængeligt, skal du registrere det.

2.

Log ind på din værtskonto på den server, du bruger, og vælg 'Administrer domæner' fra menuvalgene. Selvom der vil være små variationer fra værtudbyderen til værtudbyderen, er processen stort set det samme.

3.

Vælg det domæne, du vil ændre og åbne filhåndteringen. Find sektionen 'Navn Server'. Nogle gange vises det kun som 'NS' med en række tal efter den. Skriv ned disse tal.

4.

Gå tilbage til GoDaddy og åbn 'Domain Manager' og vælg det domænenavn, du netop har oprettet. Skift navnserver-id'et, der er registreret på det pågældende domæne, til det, du netop skrev ned fra dit værtssted. Vælg Gem. Det vil tage overalt fra 2 til 24 timer for GoDaddy at behandle ændringen. Når som helst der kommer ind på dit nye domænewebsted, vil han blive taget til dit gamle websted, men vil ikke se det gamle domænenavn.

Tips og advarsler

  • Kør en søgeordssøgning gennem Googles AdSense-program til at hjælpe dig med at identificere domænenavne, der vil være højt placeret i søgemaskinens resultater.
  • Vælg ikke et domænenavn, der er så unikt, at ingen vil søge efter det . Målet er at få så mange mennesker til at finde dit websted som muligt.
  • Medmindre du var ekstremt heldig med at vælge dit domænenavn, er chancerne for, at du bliver nødt til at ændre navnet for bedre at udnytte SEO-søgeord og fremme din position i søgemaskinerne. De fleste værtssteder giver dig mulighed for at ændre dit domæne med et par klik på en knap. Dette sletter dog også normalt alle dine gemte data. En simpel måde at arbejde rundt på dette uden at miste den tilstedeværelse, du allerede har etableret på internettet, er at bruge et alias eller omdirigering til dit eksisterende domæne. Processen er let og tager kun ca. 20 minutter at sætte op.