Sådan bruger du SSH til Mac OS X

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Terminal ved at klikke på Finder-ikonet.

2.

Gå til Programmer-> Hjælpeprogrammer-> Terminal eller bare søg efter filnavnet Terminal i din finder. Klik på Terminal for at åbne den.

3.

Vi vil lave en grundlæggende forbindelse, men for avancerede indstillinger skal du skrive 'man ssh u0026 quot; uden anførselstegn. For en forklaring af denne kommando, se den relaterede artikel 'Sådan bruger du Mac OSX Command Line for Newbies'. Når du er færdig med at gennemse manens side, skal du skrive bogstavet q for at afslutte.

4.

Skriv 'ssh-bruger @ værtsnavn u0026 quot; uden citatmærker, hvor brugeren er brugernavnet og værtsnavnet er enten domænet eller ip-adressen til den eksterne maskine.

5.

Du bliver bedt om at få adgangskode til fjernbetjeningen Maskine. Hvis Indtast brugerens adgangskode. Det er det. Meget enkelt og hurtigt i forhold til grafiske brugergrænsefladeforbindelser.

Tips og advarsler

  • Forbindelse afvist: port 22 accepterer ikke forbindelser. Check med fjernadministratoren for at se, hvilken port der skal bruges. Du bruger alternativet -p000 efter ssh, hvor 000 er det faktiske portnummer.
  • Kunne ikke løse værtsnavn: Kontroller dit værtsnavn eller ip-adresse . Det er ikke korrekt.
  • ssh - OpenSSH klient (remote login program) til Mac OS X Terminal er en sikker måde at logge på en ekstern maskine og til at udføre kommandoer på en ekstern maskine. Den opretter en sikker krypteret forbindelse mellem to usikre værter over et usikkert netværk.