Sådan bruger du VNC Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer VNC på alle computere, du muligvis skal oprette forbindelse til, herunder din egen maskine.
Se 'Ressourcer' herunder for at downloade den nyeste version. Vær sikker på at vælge den gratis version, medmindre du har brug for den ekstra funktionalitet af de betalte versioner. Dobbeltklik på den opsætningsfil, du downloadede, og følg guiden, hvorpå du skal installere.

2.

Vælg en adgangskode for hver installation. Du kan bruge samme adgangskode eller en anden adgangskode til hver. Hvis du ikke bliver bedt om at oprette en adgangskode under installationen, skal du åbne VNC og vælge 'Valg.' Vælg fanen 'Autentificering', vælg 'VNC Password Authentication radio' knappen og vælg en adgangskode. Tryk på 'Apply', når du er færdig .

3.

Højreklik på ikonet i meddelelsesbakken og vælg 'VNC Server.' Gå til 'Start - Alle programmer - VNC Server - VNC Server Version #, 'eller dobbeltklik på VNC Server-ikonet på skrivebordet for at åbne VNC Server og vise forbindelsesvinduet.

4.

Indtast IP-adressen eller computernavnet på computer, du ønsker at oprette forbindelse til i tekstboksen Computer Name. Nogle maskiner, især servere, er nemmere at oprette forbindelse til, hvis du bruger IP-adressen.

5.

Indtast korrekt adgangskode til den computer, du forbinder til. Dette er den adgangskode, du sætter maskinen op i i trin 2. Klik på 'Connect'.
Husk at bruge adgangskoden til den maskine, du forbinder til og ikke den adgangskode, du har angivet til din egen maskine.

6.

Begynd visning og brug af computerens fjernbetjening som du selv ville. Hvis den anden computer er konfigureret til at bede brugeren om at acceptere indgående forbindelser, skal du muligvis vente i 30 sekunder for den eksterne bruger at acceptere din forbindelse. Hvis brugeren ikke accepterer, skal du ringe til brugeren for at give besked til dem, du forsøger at oprette forbindelse til.

Tips og advarsler

  • Opret en liste over alle computere VNC er installeret på med tilhørende IP-adresser, computernavne og adgangskoder. Du skal geninstallere VNC, hvis du glemmer et kodeord.
  • Tillad aldrig nogen bruger ikke VNC til at kende dit kodeord. Dette giver uautoriserede brugere adgang til fjerncomputere. Brug en kombination af bogstaver og tal til et mere sikkert kodeord, der ikke er nemt at gætte.
  • Virtual Network Computer, eller VNC for kort, giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en hvilken som helst computer, der har VNC installeret. VNC fungerer anderledes end Windows 's Remote Desktop. Både dig og den nuværende bruger af fjerncomputeren kan se skrivebordet på samme tid. Dette gør VNC perfekt til at undervise brugere en computerteknik mellem steder. IT-teknikere bruger almindeligvis VNC til fejlfinding af computer VNC er tilgængelig i en gratis version og som et betalt licensformat.