Sådan finder du ud af dit WEP-adgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din computers internetbrowser. Du vil sandsynligvis se en meddelelse, der angiver, at browseren ikke kan oprette forbindelse.

2.

Type http://192.168.1.1. Dette er det samme, uanset hvilken internetforbindelse du har. Denne IP-adresse er meget almindelig, men hvis det ikke virker, skal du henvise til din routerhåndbog for at afgøre, hvad adressen er. < /p>

3.

Skriv dit bruger-id og adgangskode i vinduet, der åbnes efter afslutning af trin 1. Dette er brugernavnet og adgangskoden, du oprettede, da du først konfigurerede det trådløse netværk . Dette er ikke WEP-adgangskoden, som du forsøger at finde.

4.

Find knappen, der vil sige enten 'Netværkssikkerhed' eller 'WIreless Security'. Dette skal være tæt på toppen af ​​browservinduet.

5.

Skriv WEP-beskyttelsesadgangskoden, der vises nederst på skærmen, og hold den på et sikkert sted. Dette er det kodeord, du vil bruge til at oprette forbindelse til dit trådløse netværk. Du kan også vælge at markere afkrydsningsfeltet for at deaktivere WEP-beskyttelsen. Dette anbefales ikke. Det giver dig dog øjeblikkelig adgang til dit netværk. Vær opmærksom på, at hvis du deaktiverer din WEP-beskyttelse, vil alle i rækkevidde kunne få adgang til dit trådløse netværk.

6.

Nulstil din trådløse router, hvis du ikke kunne logge ind ved hjælp af dit brugernavn og adgangskode i trin 3, eller hvis du også har glemt denne adgangskode. Find pin-size-knappen på bagsiden af ​​din router. Hold knappen inde med en pen og slip den efter 20 sekunder. Dette vil nulstille routeren tilbage til standardindstillingerne. Du kan nu logge ind på de fleste trådløse routere ved hjælp af bruger-ID-administratoren og adgangskoden 1234. Nogle routere bruger 'Admin' til bruger-id'et og derefter forlader kodeordet tomt. Gentag trin 3 og 4 for at finde dit WEP-kodeord.

En WEP-adgangskode er den 10 til 13 bogstaver og talkombination, der beskytter en brugers trådløse forbindelse. WEP-beskyttelse kan deaktiveres, men så vil alle i det trådløse netværk være i stand til at få adgang til det. Med sådanne usædvanlige konfigurationer adgangskoder kan regelmæssigt blive glemt eller fejlplaceret. Hvis dette sker, er der en nem måde at hente WEP-adgangskoden på, så brugeren igen kan få adgang til et trådløst netværk.