Sådan konfigureres en VNC-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn VNC Server. Gå til 'Start' u0026 gt; 'Alle programmer' u0026 gt; 'VNC Server (Version #)' u0026 gt; 'Kør VNC Server.' Klik på 'Valg' for at åbne indstillingsmenuen.

2.

Vælg de faner, du vil ændre indstillingerne på. De syv faner er Authentication, Connections, Inputs, Legacy, Capture Method, Desktop og Deling. Hver fane er dækket som et separat trin nedenfor.

3.

Skift godkendelsesindstillinger. Vælg om du vil bruge et VNC-kodeord eller ej. Brugere skal kende denne adgangskode for at oprette forbindelse til din computer. Tryk på 'Konfigurer' ved siden af ​​'VNC Password Authentication' for at angive et kodeord. Vælg om du vil bede den lokale bruger om at acceptere indgående forbindelser eller ej. Dette vil give den bruger, der er logget ind, med en meddelelsesboks for at acceptere VNC-forbindelsen. Hvis denne boks ikke er markeret, modtager brugerne ikke meddelelse om indgående forbindelser. Tryk på 'Apply' for at gemme ændringer.

4.

Skift tilslutningsindstillinger. Indstil hvilke porte der skal acceptere forbindelser på. Standardindstillingen er 5900. Du kan også ændre længden af ​​tid, før idle klienter er afbrudt. Du kan tilføje IP-adresser fra de computere, der kan oprette forbindelse til dig. Dette forhindrer uautoriserede brugere i at oprette forbindelse til din maskine. Tryk på 'Apply' for at gemme ændringer.

5.

Skift indstillinger. Disse indstillinger omhandler, hvordan klienter interagerer med dit skrivebord. Begivenheder omfatter musepekere og udklipsholder interaktion. Tryk på 'Apply' for at gemme ændringer.

6.

Skift Deling indstillinger. Du har tre delemuligheder. Du kan behandle nye forbindelser som delte, aldrig behandle nye forbindelser som delte eller bruge klientens foretrukne delte indstillinger. Den sidste indstilling er standard. Tryk på 'Apply' for at gemme ændringer.

7.

Skift desktopindstillinger. Desktop-indstillinger giver dig mulighed for at fremskynde forbindelser ved at fjerne tapet og baggrundsmønstre, når nogen forbinder. Du kan også deaktivere brugergrænsefladeffekter. Udover at skifte skrivebordet kan du vælge at logge af brugere, lås arbejdsstationen eller gør ingenting, når en klient afbrydes fra maskinen. Tryk på 'Apply' for at gemme ændringer.

8.

Skift indstillinger for optagelsesmetode. Dette opdaterer klientens visning af skrivebordet. Standard er at bruge VNC kroge til at spore eventuelle ændringer og at afstemme konsolvinduet for opdateringer. Standardindstillingerne viser, at skrivebord ændres hurtigere end de andre tilgængelige muligheder. Tryk på 'Apply' for at gemme ændringer.

9.

Skift Legacy-indstillinger. Du kan importere indstillinger fra ældre versioner af VNC. Dette er kun nødvendigt, hvis klienter bruger en ældre version af VNC end din. Tryk på 'Apply' for at gemme ændringer.

Tips og advarsler

  • Til skærmbillede af hver fane skal du se hjemmesiden, der er angivet i afsnittet Referencer. Du kan downloade en gratis version af VNC kaldet RealVNC gennem afsnittet Ressourcer. Du skal indstille en godkendelsesmetode i VNC, før du kan bruge programmet.
  • Angiv et kodeord for klienter at oprette forbindelse til din maskine. Dette forhindrer uautoriserede brugere i at forbinde og potentielt se sikre eller personlige oplysninger.
  • VNC står for virtuelt netværk computing. Det grundlæggende koncept er at give dig mulighed for at oprette forbindelse til en anden computer eksternt og se skrivebordet i realtid. Dette er et fælles værktøj, der bruges af it-teknikere til fejlfinding af computerproblemer uanset afstanden. VNC kan også bruges til hurtige vejledninger og demonstrationer mellem steder. VNC kan konfigureres nemt og tager kun 5 til 10 minutter. Du kan ikke bruge VNC, før du konfigurerer det.