Sådan opretter du et netværk på XP Pro

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kør' -ikonet i menuen Start. Dette åbner et Kør vindue.

2.

Skriv netsetup.cpl i boksen 'Åbn' i vinduet Kør, og klik derefter på knappen 'OK'. Dette åbner guiden Netværkskonfiguration.

3.

Klik på knappen 'Næste' for at gå videre gennem to sider i guiden Netværksopsætning med baggrundsoplysninger. På siden 'Vælg en forbindelsesmetode' skal du vælge din forbindelsesmetode og derefter trykke på knappen 'Næste'. Hvis du er i tvivl om hvilken tilslutningsmetode der er korrekt, skal du lade indstillingen stå som standard.

4.

Skriv en computerbeskrivelse og et computernavn i de markerede felter på 'Give denne computer en beskrivelse og navn '-side, og klik derefter på knappen' Næste '.

5.

Indtast det navn, du har valgt til dit netværk i feltet' Arbejdsgruppe navn 'på siden 'Navn dit netværk'. Klik derefter på knappen 'Næste'.

På siden 'Fil og printerdeling' skal du klikke på en radioknap for at vælge, om filer og printere skal deles eller ej. Klik derefter på knappen 'Næste' gennem de følgende tre sider for at nå slutningen af ​​guiden Netværkskonfiguration.

7.

Klik på knappen 'Udfør' i guiden Netværksopsætning. Klik derefter på knappen 'Ja' i vinduet med bekræftelsesprompte for at genstarte computeren og afslutte processen.

Tilslutning af computere via et netværk kan være nyttigt, selvom du kun forbinder et lille antal maskiner. Når computere er tilsluttet netværk, kan de dele filer og dokumenter, softwareprogrammer og endda eksterne enheder som printere og scannere. Windows XP Professional har indbygget support til et netværk, der kan bruges af et lille kontor eller et hjemmenetværk. Derudover indeholder Windows XP en guiden, der kan hjælpe dig med at oprette et netværk i XP Pro, der er velegnet til at forbinde et lille antal computere.