Sådan oprettes et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvor lang tid crossover-kablet skal være. Brug saks til at skære et kabel af denne længde væk fra rullen, plus en ekstra 5 tommer. Brug saks til at score kabelkappen 2,5 tommer fra 1 af enderne. Drej let kablet, mens det sættes i saksens greb, så det scorer den ydre beklædning, men det gør ingen skade på ledningen indeni. Træk forsigtigt dækslet ud af 2,5 inches i slutningen.

2 .

Se på ledningerne inde i dit kabel, de er farvekodede med orange, grønne, blå og brune par. Hvert farvet par består af en solid ledning og en hvid stribet ledning. Separat og afviklet ledningerne så De er lettere at arbejde med.

3.

Hold trådparrene i din hånd. Flyt den hvide og grønne stribede ledning helt til venstre og læg den grønne ledning direkte til dens Fortsæt denne procedure, indtil du har følgende ledninger fra højre til venstre efter den grønne: hvid / orange, blå, hvid / blå, orange, hvid / brun og brun.

Brug en saks til at trimme de synlige ledninger ned til ca. 1 tommer i længden. Sørg for, at de er lige og lige. Tag en RJ45-ende med fligsiden op og skub parerne ind, så sørg for at de forbliver i samme rækkefølge og støv op igen t ende af jack. Placér jacket i krymperne og klem ned.

5.

Gentag trin 1 til trin 4 i den modsatte ende af kablet. Denne gang skal trådene ledes i omvendt rækkefølge. Fra venstre til venstre vil de gå hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvid / blå, grøn, hvid / brun og brun. Din crossover-kabel er nu klar til brug.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at ledningerne sidder tæt i stikkene. Du skal måske krympe et par gange, før du får det helt rigtigt.
  • Crossover kabler bruges til at forbinde 1 computer til en anden eller til at forbinde 2 elektroniske enheder sammen. De er specielle kabler, der bytter send og modtager par af kablet, så 1 ende modtager, hvad den anden ende sender og omvendt. Det er nemt at oprette et crossover-kabel ved hjælp af kategori 5-kabel, som du kan finde hos de fleste hardwareforretninger. Du skal bruge mindst 2 RJ45 kabelender, selvom du måske vil købe mere, hvis du krimper kablet forkert første gang.