Sådan oprettes et hjemmenetværk med to computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forberedelse og tilslutning

1.

Placer routeren på en hylde, på et skrivebord eller på et bord i nærheden, så du kan tilslutte netværkskablet fra routeren til computeren i et kablet hjemmenetværksmiljø. Hvis du bruger trådløst hjemmenetværk, som bliver mere udbredt end kablet hjemmenetværk, har du større fleksibilitet med hensyn til hvor du placerer routeren.

2.

Sørg for at begge computere er slukket, og skære og krympe netværkskablet, hvis du har brug for det. De fleste routere vil omfatte en længde af netværkskabel, der er tilstrækkeligt til at forbinde de to computere til routeren. Langere kabelsegmenter, som muligvis kræver skæring og krympning, kan være nødvendige, hvis du bruger to computere i forskellige værelser i hjemmet.

3.

Slut den ene ende af netværkskabel bag på computeren og den ene ende på bagsiden af ​​routeren. Hvis opsætningen af ​​hjemme netværk er trådløs, skal du have enten et trådløst netværkskort eller et trådløst USB-netværkskort installeret på hver af computere i det trådløse netværk.

4.

< p> Når du har lavet alle de fysiske forbindelser mellem routeren og de to computere, skal du starte computeren og derefter routeren. Brug instruktionsmanualen i din routerens emballage, find oplysningerne om hvordan du finder routerens konfigurationstabel.

5.

Åbn en webbrowser. Indtast webadressen til routerkonfigurationstabellen, og indtast routerns kodeord (som følger med i instruktionsmanualen i pakken, hvor routeren kom ind). Sørg for, at hver computer i netværket er tilsluttet og har en IP-adresse konfigureret fra routeren.

Hjemmenetværk giver dig mulighed for at forbinde to eller flere computere for at dele internetforbindelser og systemressourcer som printere. Hjemmenetværk er forholdsvis let at konfigurere og konfigurere. Hjemme netværk er økonomisk, fordi du ikke behøver at købe en individuel printer til hver computer eller betale for individuel internet service for hver computer i hjemmet.