Sådan tilføjes en alternativ IP-adresse i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Naviger til kontrolpanelet via startmenuen enten på: Start - u0026 gt; Kontrolpanel eller Start - u0026 gt; Indstillinger - u0026 gt; Kontrolpanel.

2.

Naviger til netværk og internetforbindelser - u0026 gt; Netværksforbindelser eller bare Netværksforbindelser, hvis du er i klassisk visning.

3.

Højreklik på den adapter, du vil tilføje adressen til. Rul ned til elementet, der siger Internet Protocol TCP / IP. Klik på dette element og klik på knappen Egenskaber.

4.

Klik på fanen Alternativkonfiguration og udfyld oplysningerne for IP-adresse, undernetmaske, standard gateway og DNS-server ( s) med oplysninger, der svarer til dit netværk. Sørg for at bruge en IP-adresse, der er tilgængelig. Billedet nedenfor er et eksempel på et netværk, der opererer på et typisk hjemmenetværk.

5.

Klik på OK, indtil du er tilbage til hovedskærmen - du skal nu have en alternativ IP-adresse tildelt.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kender din private DNS-server, kan du bruge: 4.2.2.2 som en DNS-server. Dette er en åben offentlig DNS-server.
  • Den alternative IP-adresse træder først i kraft, hvis du ikke kan få en automatisk fra netværket.
  • Hvis du har en IP-adressekonflikt (2 adaptere på netværket med samme IP-adresse) vil der være problemer med tilslutning.
  • Til gengæld vil du opdage, at du vil have en statisk IP-adresseindstilling for en eller flere af dine netværksadaptere i Windows XP. Måske arbejder du på et netværk, der tildeler IP-adresser til dig, men dit hjemmenetværk kræver en statisk IP-adresse eller omvendt.
    Uanset hvad der måtte være tilfældet - Windows XP understøtter tildeling og alternativ IP-adresse til hver netværksadapter på din computer.