Sådan tilslutter du en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk modemet ved at trykke på strømafbryderen eller afbryde strømforsyningsadapteren fra enheden. Sluk også alle de computere, der er knyttet til netværket.

2.

Tilslut den trådløse router fysisk til modemet ved hjælp af et RJ-45 Ethernet-kabel. Den ene ende er forbundet til modemet og den anden i WAN-porten på din trådløse router. Hvis du har et nav på dit netværk, kan du muligvis fjerne det fra netværket, hvis din router har porte på bagsiden.

3.

Tænd for modemet, vent 30 sekunder, og tænd derefter for routeren. Når begge enheder er tændt, skal du tænde for eventuelle computere, der er knyttet til netværket.

4.

Konfigurer routeren ved hjælp af en af ​​de computere, der er fysisk knyttet til netværket. De fleste routere bruger standard webbrowser-software til at konfigurere og bruger typisk en fælles IP-adresse, så kontroller den dokumentation, der fulgte med den trådløse enhed.

5.

Skift standard admin brugernavn / adgangskode, standard trådløst netværk navn og standard trådløst netværk sikkerhed. Du vil sikre enheden ved at ændre brugernavn og adgangskode for at undgå netværkshacking. Skift netværksnavnet til noget, der giver mening for din situation, fordi du ikke vil forvirre brugere, hvis der er et andet trådløst netværk med det samme standardnavn inden for rækkevidde. Konfigurer routeren til at kræve et kodeord eller passord, som brugerne kan oprette forbindelse til Du vil ikke have nogen ulovlig eller båndbredde forbrugende på dit netværk.

6.

Test det trådløse netværk med en trådløs computer. Bekræft, at adgangskoderne fungerer, signalet er stærkt (stålvægge, skorstene og indbyggede apparater er signaldæmpere), og at enheden er tilgængelig, hvis du skal nulstille den eller udskifte den.

Tips og advarsler

  • Indtast dit brugernavn og din adgangskode, og gem det på et sikkert sted. Husk, at adgangskoden til administration af enheden kan være forskellig fra det kodeord, brugerne opretter forbindelse til det trådløse netværk med .
  • Alle Apple-trådløse routere (Airport Extreme eller Airport Express) kræver proprietær software til konfiguration.
  • Trådløse netværk er blevet allestedsnærværende de seneste år. Når en gang betragtes som luksus, er et trådløst netværk nu et vigtigt forretningsværktøj, der gør det muligt for en forskellig gruppe af brugere at dele vitale ressourcer som printere, internetadgang og filservere. Andre fordele ved trådløse netværk inkluderer reduktion af overhead. Trådløse netværk er langt billigere end at skulle hardwire en arbejdsplads for netværkstilslutning. Trådløse routere er blevet mere magtfulde, mens de falder i pris.