Sådan tilsluttes to Cat 5E-kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut det første netværkskabel til computer, switch eller netværksenhed. Indtil dette kabel er tilsluttet det andet kabel, forbliver forbindelseslyset, hvis det findes på kortet eller enheden, mørk.

2.

Tilslut det andet kabel til destinationen netværksenhed, switch eller router. Indtil dette kabel er tilsluttet det andet kabel, forbliver forbindelseslyset, hvis det findes på kortet eller enheden, mørk.

3.

Slut den anden ende af den første kabel til den ene side af en dobbelt kvindelig RJ-45 adapter, hvis du bruger denne type adapter. Disse adaptere er designet til at forbinde to netværkskabler uden ekstern strøm. Den kombinerede længde af de to kabler skal være mindre end i alt 100 meter.

Hvis du bruger et netværkshub eller en router til at forbinde de to kabler, skal du sætte begge kabler i en port på navet eller router. Hvis navet er et drevet hub, kan hvert kabel i denne konfiguration være 100 meter.

4.

Test netværksforbindelsen. Brug af kommandoen Windows, Unix eller Linux 'ping' er en god måde at teste netværksforbindelse på. Hvis du ikke er sikker på destinationens enheds IP-adresse, er en anden test at kontrollere 'link' -lyset på netværkskortene på begge netværksadaptere.

Tips og advarsler

  • Ved hjælp af en RJ-45-adapter med to hunder er den nemmeste måde at tilslutte to kabler. Giv et valg mellem et nav og en switch, brug en switch. Skiftere er generelt hurtigere end nav.
  • Kontroller, at begge kabler er Cat 5e - hvis man er et Cat 5-kabel, vil hele kabeltræningen fungere effektivt ved Cat 5-hastighed i stedet for Cat 5e; Den samlede gennemstrømning af et kombineret kabelløb er effektivt begrænset af gennemstrømningen af ​​det langsommere kabel. Hent kabelføringsvinklerne glatte og brede. Skarpe bøjninger kan forårsage en forringelse i netværksydelsen.
  • Cat 5e-kabler svarer til Cat 5-kabler, men har lavere niveauer eller afslutte krydsninger på det snoet par. Cat 5e-kabler er designet til at forbinde computere og netværksudstyr ved hjælp af gigabit Ethernet-netværk. Nogle Cat 5e-kabler har ekstern afskærmning for at forhindre elektrisk interferens, der kan have en negativ effekt på moderne gigabit Ethernet-netværk. Cat 5 og Cat 5e netværk begge har samme kabel længde begrænsning på 100 meter. Forbindelser over 100 meter skal brobygges med en switch eller hub.