Definition af et Client Server-program

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

I et klient / server netværk opfylder computere et af to formål. Servercomputeren har den nødvendige strøm til at styre diskdrev, printere og trafik på netværket. På modtageren er klientcomputere, hvis roller er så enkle som de ser ud: De er arbejdsstationer, der bruger serveren til sine ressourcer, uanset om det er filer, applikationer eller processorkraft.

Betydning

Klient / server netværk operere meget hurtigere end peer-to-peer-netværk, især når antallet af computere øges. Disse netværk har stærk proceskraft, og servercomputere er designet til hurtigt at reagere på anmodninger fra klientens servere. Client / server applikationer tillader også flere servere at konfigurere. Hver af dem har specialiseret sig i et andet behandlingsområde.

Fordele

Ud over joboptimering er centraliseringen af ​​filer en stor fordel ved et klient / server netværk , især i forhold til peer-to-peer-netværk, som har filer spredt gennem de forskellige computere på netværket. Sikkerheden hos klient / server netværk er også meget forbedret, hvilket giver mulighed for flere tilladelsesgrader og sikring af sikkerheden ved filer. Databutikker og backup muliggør også hurtig opsving og genopretning, hvis der opstår problemer.

Krav

Din stationære computer er nok stærk nok til at fungere som en server, men det er ofte tilrådeligt at få noget stærkere og mere elastisk. Ideelt set vil din servercomputer rumme flere processorer, udvidede mængder RAM, hurtigere netværkskort og input og output samt yderligere harddiske og strømforsyninger for at forhindre computerfejl.

Overvejelser

Størrelsen af dit netværk kan diktere, om peer-to-peer eller klient / server er vejen at gå. Peer-to-peer fungerer bedre blandt mindre antal computere, hvor harddiske let kan søges og filer sandsynligvis ikke går tabt. over 10 til 15 computere ville sandsynligvis kræve en klient / server. Hvis du arbejder på et kontor eller på en computer, der er forbundet med et stort netværk, såsom dem, der findes på universitetscampuser, er chancerne for, at din arbejdsstation er på et klient / server netværk. Ved at bruge et sådant netværk forbedres din computers ydeevne inden for dette netværk og forbedrer dens sikkerhed. Hvis du overvejer en overgang fra et peer-to-peer-netværk, er det vigtigt at kende fakta om en sådan opgradering, inden du bestemmer dig hvis det er rigtigt for dig.