Hvad er et Ethernet-hub?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning inden for netværket

Et Ethernet-hub i et netværk er en enhed, hvor en eller flere computere kan tilslutte sig netværket for at få adgang til andre computere og enheder i netværket (såvel som internettet, forudsat at netværket har en internetforbindelse). Da de fleste netværks routere har et begrænset antal slots til computere, der kan tilsluttes, kan computere i et større netværk have svært ved at oprette forbindelse til netværket samtidig med andre computere. Ethernet-huber øger imidlertid antallet af tilgængelige ethernet-porte på netværket, som en computer kan tilslutte til.

Funktion

Et Ethernet-hub gør det muligt for flere computere at få adgang til et computernetværk fra et enkelt punkt. I stedet for at hver computer kræver sin egen ethernetadgang til en netværksrouter, bliver navet et mellemrum, hvor computere kan tilslutte sig uden at få adgang til routeren direkte. Navet skaber også en underafdeling af netværket, hvilket giver nem adgang til andre computere, der er tilsluttet ethernet-huben (en funktion, der ofte bruges til LAN-spil).

Funktioner

Ethernet-hub'er har flere porte; Der kan være fire, otte eller undertiden tolv eller flere indgangsporte på dem. En enkelt udgangsport gør det muligt at tilslutte navet til en router, skifte eller til et andet hub. Ethvert signal, der sendes til indgangsportene, gentages til alle de andre porte, hvilket giver underafdelingen mere øjeblikkelig adgang til signalet end resten af ​​netværket.

Typer

Tre forskellige typer: passive nav, aktive nav og intelligente nav. Passive ethernet hubs giver ikke signaler, der passerer dem, og som følge heraf har de ikke brug for en ekstern strømkilde. Aktive hub'er øger faktisk signaler, der gennemføres, hvilket gør det muligt at opnå forbindelser over længere afstande, men kræver en strømkilde til at gøre så. Intelligente hubs forstærker signaler som aktive hubs gør, men tilbyder også fejlregistrering for de datapakker, de overfører, hvilket forhindrer nogle af de dataforstyrrelser, der kan opstå inden for navet.

Misforståelser

Mange tror, ​​at Ethernet-hubs er stort set de samme som ethernet-switche, men det er ikke tilfældet. Hubs er meget ældre eksempler på netværksudstyr og er tilbøjelige til dataforstyrrelser forårsaget af, at signaler sendes via huben af ​​forskellige computere på samme tid. kunne undgå problemer som disse, fordi de er en mere avanceret netværksteknologi. Mens et ethernet-hub simpelthen sender data igennem det for at give det adgang til resten af ​​netværket, switche aktivt sortere datapakkerne for at få dem til deres destinationer hurtigt og sikkert. Opsætning af et hjem eller kontor computer netværk kan kræve flere komponenter for korrekt funktion korrekt. En af de mest almindeligt anvendte af disse komponenter er ethernet-huben. Men for de brugere, der muligvis ikke fuldt ud forstår hvad det er eller hvilket formål det tjener i netværket, er det her grundlæggende for, hvad et ethernet-hub er, og hvordan det hjælper computere til at oprette forbindelse til et lokalt netværk.