Hvad er et RJ45-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer af RJ45-kabler

Der er to typer RJ45-kabler til daglig brug: standard patch kabler og crossover kabler. Standard patch-kablet kan f.eks. Bruges til at forbinde en computer til en netværksrouter / switch eller til at forbinde et kabelmodem til en router / switch. Crossover-kablet bruges oftest til at forbinde to computere direkte uden brug af en router eller switch. Disse kabler ser identiske ud; Den eneste forskel er afslutningen af ​​ledningerne i kabelens stik. Ved uvidende brug af et crossover-kabel, når der kræves et standard patch-kabel, vil det sandsynligvis ikke forårsage skade på netværkskomponenterne - enhederne vinder kun en forbindelse. < h2> Bruger RJ45-teknologi bruges ofte i hjem- og forretningsnetværkssammenhæng til at forbinde flere computere både til hinanden og til internettet. Yderligere netværkskomponenter kan også tilsluttes ved hjælp af RJ45-kabler. For eksempel kan et kontor forbinde en laserprinter til sit netværk ved hjælp af RJ45-kabler, hvilket gør det muligt for alle, der er tilsluttet netværket, at udskrive til den delte printer. I stedet for at opretholde en dyr computerserver kan en virksomhed vælge at forbinde en NAS-enhed (netværkstilsluttet lagring) til et netværk ved hjælp af et RJ45-kabel, hvilket gør det muligt for andre brugere, der er tilsluttet netværket, adgang til filer, der er gemt på NAS-enheden.

Konkurrerende teknologi

RJ45-kabler er populære valg for de fleste netværksbehov. Fiberoptisk teknologi er imidlertid en dyrere mulighed, der giver mulighed for større hastighed end RJ45-kabler. Trådløs teknologi tillader også enheder til netværk. Trådløs teknologi har dog to større fejl og forhindrer teknologien i at konkurrere direkte med RJ45-kabler. For det første kan data ikke overføres så hurtigt via trådløse forbindelser, som det kan være via et RJ45-kabel. For det andet har trådløs teknologi potentialet til at udsætte data, der overføres over luftbølgerne til personer med enheder, der er i stand til at 'lytte' til data, der transmitteres trådløst. for at få adgang til kommunikation via et netværk udelukkende ved hjælp af RJ45, ville en person have fysisk adgang til netværket.

Udseende af et RJ45-kabel

Et RJ45-kabel består af en længde af kabel med en mandlig modulær stikklemme til hver ende af kablet. Hanstikkene har 8 fladt lederkontakter placeret parallelt med stikket. Når hanstikket er tilsluttet til stikkontakten, mødes lederne og skaber en elektrisk forbindelse.

Forsigtig

Hanstikket på et RJ45-kabel ligner et standardtelefonkabel i USA, fordi begge kabler bruger modulære stik. RJ45-kablet er større end et standardtelefonkabel. Forsøg på at tilslutte et telefonkabel til en RJ45-stikkontakt kan beskadige stikkene i stikkontakten. Et RJ45-kabel bruges primært til at forbinde enheder via en Ethernet-forbindelse. For eksempel er computere, printere, netværkslagringsenheder og kabel- eller DSL-modemer nogle enheder, der er i stand til at bruge en RJ45-forbindelse. At kunne identificere et RJ45-kabel er vigtigt, når man forsøger at forbinde enheder til et netværk.