Hvad er luftkort til bærbare computere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Enhver trådløs enhed, der er i stand til at oprette forbindelse til internettet, kan betragtes som et luftkort, herunder mobiltelefoner og Blackberrys. Standalone luftkort fungerer som add-on-kort baseret på trådløse teknologier som Bluetooth og 802.11b Wi-Fi.

Betydning

Takket være bærbarhed og overkommelighed af luftkort kan bærbare brugere nemt få højhastigheds internet tilslutning, hvor der findes trådløs service. Dette har elimineret behovet for at forblive tæt på et fast forbindelsespunkt.

Overvejelser

I modsætning til Wi-Fi-hotspots forbinder trådløse trådløse modemmer til det almindelige mobilnettet, hvilket øger anvendelsesområdet. De lider dog af de samme begrænsninger som andre celleenheder - dårlig dækning i lukkede, underjordiske eller fjerntliggende steder.

Identifikation

De fleste flykort er enten USB-sticks eller ExpressCard / PCMCIA, og begge tilsluttes let til enhver moderne computer, selv om den sidstnævnte kun er grænsefladet med bærbare computere.

Funktion

Hastigheden af ​​de trådløse modemer er generelt ikke tilsluttet til ledninger som følge af interferens. Med fremkomsten af ​​HSDPA-netværk, eller såkaldt 3.5G, blev teoretiske hastigheder på over 14 Mbps til virkelighed.

Historie

Kommerciel introduktion af luftkort fra mobiltelefonudbydere begyndte i 2006, med Storbritanniens Vodafone at være det første firma til at gøre det. Vodafone affiliate Verizon blev derefter tilføjet dette med et USB modem / storage combo i 2007. Udtrykket 'luftkort' er en anden måde at beskrive mobile eller trådløse modemer på på engelsk. Luftkort forbinder typisk med bærbare computere, der giver brugere internet på farten.