Sådan aktiveres DHCP i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på din computer med en konto, der har administrative rettigheder på computeren. Klik på startmenuen og åbn kontrolpanelet.

2.

Klik på 'Netværk og internetforbindelser' (hvis du bruger den nye kategorivisning i Kontrolpanel ) og derefter artiklen med titlen 'Netværksforbindelser' under overskriften 'eller vælg et ikon på Kontrolpanel.' Hvis du bruger den klassiske visning, skal du dobbeltklikke på elementet 'Netværksforbindelser'.

3.

Se på listen over netværksforbindelser og afgøre, hvilken adapter du vil aktivere DHCP på. Hvis du bruger en trådløs forbindelse for at få adgang til internettet, skal du kigge efter en adapter med titlen 'Wireless Network Connection.' Hvis din computer er fysisk tilsluttet en router, kabelmodem, DSL-modem eller anden netværksenhed, skal du kigge efter en forbindelse med titlen 'Local Area Connection.'

4.

Højreklik på den passende adapter og vælg 'Egenskaber'. I vinduet der åbnes finder du afsnittet 'Denne forbindelse bruger følgende elementer.' Rul ned, indtil du ser et element med titlen 'Internet Protocol (TCP / IP)' og dobbeltklik på det.

5.

Vælg radioknapperne med titlen 'Hent en IP-adresse automatisk' og 'Hent DNS-serveradresse automatisk' for at aktivere DHCP. Hvis du ikke ser disse radioknapper, skal du sørge for at have valgt fanen 'Generelt'. Klik på 'OK' knappen for at lukke dette vindue. Klik derefter på knappen 'OK' for at lukke vinduet med adapteregenskaber.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil aktivere DHCP på flere netværksadaptere, skal du bare gentag trin tre til fem for eventuelle ekstra adaptere du vælger.
  • Hvis netværksadapteren har en IP-adresse eller DNS-serveradresse, der er angivet i vinduet med internetprotokollets egenskaber, skal du sørge for at skrive disse adresser. Du kan få brug for dem senere for at oprette forbindelse til dit tidligere netværk. Dette er almindeligt, når du aktiverer DHCP for et hotelnetværk og derefter forsøger at genoprette forbindelse til et firmanetværk, når du vender tilbage.
  • Hvis du ændrer netværksindstillinger, kan du deaktivere dit hjemmenetværk og forhindre dig i at få adgang til internettet. Hvis du ikke er sikker på, hvad du laver, skal du kontakte din internetudbyders tekniske support (eller anden hjælpekilde, som f.eks. En corporate helpdesk), inden du ændrer noget.
  • Dynamisk Host Configuration Protocol (DHCP) er en netværkstjeneste, der gør det muligt for computere at downloade en IP-adresse (Internet Protocol) og andre konfigurationsindstillinger automatisk, når de tilsluttes til et nyt netværk. For at DHCP skal arbejde, skal din pc have en DHCP-klient installeret og aktiveret. Du skal forbinde til et netværk, der er konfigureret til at levere konfigurationsdata via DHCP (næsten alle hjemmenetværker er). Windows XP leveres med en bunden DHCP-klient, som kan aktiveres af brugere med administratorrettigheder.