Sådan bruges spor til at diagnosticere netværksproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opsæt 'Kør' dialogboksen ved at klikke på Start og derefter Kør. Alternativt kan du hente dialogboksen ved hjælp af en tastaturgenvej ved at holde nede vinduetasten nede og trykke på R.

2.

I redigeringsfeltet ud for 'Åbn: u0026 quot ; type 'cmd' uden citaterne og tryk derefter på Enter. Dette åbner DOS-kommandovinduet.

3.

Skriv spørgsmålet 'Google www.google.com u0026 quot; uden citaterne og tryk Enter.

4.

Vent mens sporet kører. Udgangen fra spor er i 4 kolonner. Den første kolonne er 'hop' nummer. Hvert 'hop' er en enhed, som din netværkstrafik bliver ledet igennem for at kunne rejse fra dig til destinationen. De næste 3 kolonner er ping gange. Ping tid er, hvor lang tid det tager at sende en netværkspakke fra dig til en anden netværksenhed og tilbage igen. Ping gange måles i millisekunder. Den femte kolonne er adressen på netværksenheden, at trafikken passerer gennem (eller stopper ved).

5.

Se på det første punkt i den femte kolonne. I et typisk hjemmenetværk er dette hop din router. Hvis sporingen gør det så langt, betyder det, at forbindelsen mellem din computer og router virker.

6.

Se på de næste linjer i den femte kolonne (jeg har sløret ud af min netværksidentifikation i billedet af sikkerhedshensyn.) De oprindelige humle efter din router er din internetudbyder, der starter med dit kabel- eller DSL-modem, hvis det er en separat enhed fra din router. Antallet af humle, der tilhører din internetudbyder, varierer afhængigt af internetudbyderen og ruten for netværkstrafikken. Bemærk, at min internetudbyder er Verizon, og det er ret klart, hvilke humle der tilhører dem. Hvis der er problemer i disse humle, så kender jeg det Verizon s problem og kan kalde dem til at klage.

7

Se den sidste linje i den femte kolonne. I en situation, hvor alt fungerer fint, bliver denne linje din destination (www.google.com i vores tilfælde). Hvis tingene ikke virker, Dette vil være adressen til netværksenheden, der har problemer. Hvis adressen ikke er inde i din internetudbyderes netværk eller er det din destination så er der virkelig intet, du kan gøre andet end at vente og håber, at den, der er ansvarlig for netværksenheden, får det til at blive løst. Hvis problemet er inde i din internetudbyderes netværk, skal du ringe til dem. Hvis problemet er med destinationsværten, kan du kontakte dem.

8.

Se kolonner 2 -4. Her kan vi se om der er nogen problemer.Pingtiderne skal gradvist øges efterhånden som hoptællingen går op. Hvis der er et hop, der har en dramatisk stigning i ping tid (siger 100 ms til 700 ms) eller har asterisker (*) i stedet for gange så har hopet problemer. I værste fald vil alle tre kolonner have asterisker, og du vil begynde at få 'Request timed out u0026 quot; Meddelelser.

9.

Vær opmærksom på, at der er en situation, hvor tingene kan fungere ordentligt, men spor giver dig 'Request timed out u0026 quot; Beskeder. e-How er faktisk et eksempel på denne adfærd. Netværksenheder kan konfigureres til at ignorere ping-anmodninger, og når de gør det, får du bare timeout-fejl, selv om andre netværkstrafik (som f.eks. Websidernes forespørgsler) fungerer fint. I dette tilfælde ser vi, at den sidste succesfulde ping var til DEMAND-MEDI. Da Demand Media ejer e-How, kan vi udlede, at der ikke er netværksproblemer mellem min computer og e-How-webstedet. Hvis jeg havde problemer med at få adgang til websider på e-How, kunne jeg med denne information udelukke min netværksforbindelse til webstedet som kilde til problemet.

Tips og advarsler

  • Hvis du får en fejlmeddelelse om u0026 quot; Kan ikke løse mål systemnavn ... u0026 quot; det betyder, at din domænenavnserver (DNS) ikke fungerer, og du skal sandsynligvis ringe til din internetudbyder om problemet.
  • Tracert (kort for traceroute) er et netværksdiagnostisk værktøj, som kan bruges til at bestemme, hvor netværksproblemer er placeret. Dette kan være et nyttigt redskab til at finde ud af, hvorfor du ikke kan oprette forbindelse til en anden computer via internettet. Denne artikel forklarer, hvordan man bruger spor til at diagnosticere netværksproblemer i Windows. Hvis du er interesseret i at lære de tekniske detaljer om, hvordan traceroute fungerer, Se afsnittet om ressourcer.