Sådan fejlfindes en Windows Wireless Network Connection

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd en computer, der ikke kan oprette forbindelse til netværket. Klik på 'Start' knappen og gå til 'Kontrolpanel.' Sørg for, at det er i 'Classic View' og vælg 'Network and Internet Connections.'

2.

Kontroller status for netværksforbindelsen. Dobbeltklik på 'Netværksforbindelser' i vinduet 'Netværk og internetforbindelser'. Find det trådløse netværk på listen 'Netværksforbindelser'. Hvis det ikke er angivet, er driveren ikke installeret korrekt.

3.

Højreklik på 'Denne computer' og vælg 'Administrer'. Dette åbner 'Computer Manager.' Vælg 'Enhedshåndtering' i venstre rude, og udvid derefter 'Andre enheder' i højre rude.

4.

Højreklik på netværkskortet og vælg 'Egenskaber'. Kontrollér enhedens status på fanen 'Generelt'. Hvis det ikke fungerer korrekt, skal du gå til fanen 'Driver' og klikke på knappen 'Update Driver'.

5.

Klik på knappen 'Fejlfinding', hvis den trådløse netværksenhed ser ud til at fungere. Følg trinene i fejlfindingsværktøjet ved at besvare de spørgsmål, der er angivet for at bestemme problemet med den trådløse trådløse netværkstilslutning.

Windows forenkler processen med at oprette et trådløst netværk til boliger og små virksomheder. Men flere faktorer kan få en netværksforbindelse til at stoppe med at arbejde eller aldrig blive forbundet i første omgang. For eksempel kan modemet eller routeren opleve problemer, eller en computer på netværket er muligvis ikke konfigureret korrekt. Ved at fejle disse problemer, vil du sandsynligvis finde en enkel løsning for at få det trådløse netværk til at køre.