Sådan installeres DSL Home-Home

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installation af en DSL internetforbindelse til et hjem

1.

Find alle telefonstikket i hjemmet og test dem for en ringetone med en telefon. Dette er kritisk, da ethvert brugt stik kan interferere med DSL-modemet. Hvis nogen stikkontakter ikke får en ringetone, eller hvis der er en ridset lydtone, skal du kontakte telefonudbyderen og sikre, at ledningerne er kompatible med DSL. Jacks, der ser ud som 'døde', kan forårsage modstand på telefonlinjen og forstyrre DSL-signalet, ligesom det kan være statisk eller støj på linjen. Der er en primær telefonboks på ydersiden af ​​hjemmet, der giver adgang til telefonlinjeforbindelser. Den udvendige telefonboks skal inspiceres for korrosion eller vandskade. Vand i eller nær telefonlinjeforbindelser kan forårsage meget dårlig statisk og begrænse brugen af ​​DSL.

2.

Tilslut et DSL-liniefilter til hvert stik, med undtagelse af det stik, der skal bruges med modemmet. Modemet kræver ikke et filter, men alt andet telefonudstyr skal filtreres. Filteradapteren har en klar, 4-tråds indgangsstik, der giver en lydsignal 'klik' lyd, når den sidder korrekt i stikket. Filteradapteren har to stik på forsiden. Den ene er til modemet, hvis huset kun har en jack, og den anden er til telefoner og telefonudstyr. De skal være tilsluttet den rigtige side af adapteren for at fungere korrekt.

3.

Slut modemet til stikkontakten og konfigurer kablerne til brug sammen med netværket eller computeren. Hvis DSL-linjen kun er til en computer, kan den pågældende computer s Ethernet- eller USB-kabel tilsluttes direkte til modemets bagside. Hvis der skal være et lille netværk i brug, skal du derefter slutte routerens Ethernet WAN kabel til modemet og computeren i en af ​​routernes nummererede porte. (Nogle DSL-udbydere vil kræve, at softwaren installeres på computeren, før du bruger USB-forbindelsen, så læs al dokumentation, før du gør det.)

p> 4.

Tænd for modemet og konfigurer det. Der skal være en sort strømforsyningstråd, der stikker ind i modemets bagside for strøm. Tænd computeren og åbn et internetbrowser. sandsynligvis ikke forbinde og give en fejl. Skriv modemets lokalnetværks IP-adresse i URL-tekstboksen i browservinduet, normalt 192.168.0.1. Modemet vil præsentere en konfigurationsside, der viser status for forbindelser og gør det muligt at ændre indstillinger. Der vil være tekstbokse, der viser brugernavn og kodeord, og disse skal kontrolleres for nøjagtighed. Der er også indstillinger for VCI / VPI, som er afhængige af internetudbyderen. Modemet skal indstilles til DHCP, hvilket giver op til 50 computere uafhængige IP-adresser inden for det indstillede område. De fleste andre indstillinger skal bruges på ejerens skøn. Hvis du gemmer indstillingerne i et vindue, tændes modemmet typisk.

5.

Kontroller internetforbindelsen og hastigheden af DSL-forbindelsen: På computeren skal du indlæse flere websider for at sikre, at forbindelsen er stabil. Kør en hastighedsprøve ved at gå til en hastighedsprøvende hjemmeside og tjekke resultaterne. En DSL-internetforbindelse bliver typisk omkring 1,5 Mbps downloadhastighed og 256 Kbps uploadhastighed. Afstanden fra hjemmet til krydset stationen kan begrænse hastigheden. DSL-signalets anvendelige rækkevidde nedbrydes efter tre miles.

Tips og advarsler

  • Netværkskablerne må ikke være 'crossover' -kabler, men 'patch' -konfiguration.
  • Brug kun strømforsyningen fra DSL-modemproducenten. Brug af en anden enheds forsyning kan beskadige udstyret. / li> En digital abonnentlinje eller DSL er en form for højhastigheds internetforbindelse, der yder service til hjem via etablerede telefonledninger. Ved hjælp af radioteknologi til at sende datastrømmen via kobbertrådene som en antenne tillader tjenesten at bruge telefonen samtidig med at du bruger internetforbindelsen. Etableringen af ​​et hjem med DSL er blevet forenklet gennem årene, og den gennemsnitlige tekniker bør bruge omkring en times konfiguration og fejlfinding af forbindelsen.