Sådan installeres internet service uden telefonlinje

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabelmodemer

1.

Kontakt din kabel-tv-udbyder og andre kabel-tv-udbydere i dit område vedrørende aktivering af en kabelbredbåndskonto. Kabelselskabet kan sørge for at få en tekniker til at oprette kablet og levere kabelmodemet, men hvis du er en nuværende kabel-tv-kunde, kan de simpelthen sende et kompatibelt kabelmodem.

2.

Tilslut koaksialkablet til dit kabelmodem (hvis du kun har et kabel til dit tv, skal du muligvis installere en kabelsplitter, så du har et kabel dedikeret til tv'et og et kabel til dit modem). Tilslut Ethernet-kablet til dit modem og til din computer.

3.

Slut dit kabelmodem og tænd for strømmen. Vent, indtil alle lysene bliver grønne.

4.

Indsæt installations-cd'en i din computer, og start installationsguiden til kabelmodem. Du opretter din konto, e-mail-adresser og præferencer.

Trådløst bredbånd

1.

Kontakt din mobiludbyder om et trådløst bredbåndsmodem, og opret en konto. Din mobiludbyder vil forsyne dig med enten et trådløst modem, der skal indsættes i computerens kortplads eller et USB-modem. Dit trådløse modem vil blive tildelt et mobilnummer.

2.

Indsæt installations-cd'en i din computer, og start installationsguiden. Gennemgå og acceptere slutbrugeraftalen for at installere programmet. Indtast telefonnummeret tildelt til dit trådløse modem. Klik på knappen 'Udfør' for at afslutte installationen.

3.

Indsæt dit trådløse modem i din USB- eller netværkskortspor. Start det trådløse modemprogram. Når du først bruger modemmet og periodisk efter det, bliver du muligvis bedt om at kontrollere efter opdateringer. Klik på knappen 'OK' for at se efter opdateringer.

4.

Klik på bredbåndsforbindelsen fra listen over tilgængelige forbindelser. Klik på fanen 'Start WWAN' eller knappen. Vent til bredbåndsforbindelsen starter (du kan se en popup-dialogboks, der bekræfter forbindelsen).

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger forskellige computere og planlægger at få adgang til internettet med en mobil enhed, overveje et USB-modem til alsidighed. For fjerntliggende områder kan satellit- eller skåltjenesteudbydere tilbyde proprietære opsætninger for internetadgang (premiumpriser og tjenester gælder).
  • Internetadgang kræver ikke længere en telefonlinje. Bredbåndsoptioner giver i øjeblikket pålidelige og hurtigere forbindelser, der altid er tilgængelige og ikke begrænset af landlinjer. Kabelmodemer giver dedikerede forbindelser på samme linjer som kabel-tv og tilbydes af de fleste kabel-tv-udbydere. Trådløse modemer og service kan købes fra større mobiludbydere. Både kabel- og trådløse modemer kræver specifikt udstyr, som er kompatibelt med transportørens service, og installationen er designet til at være brugervenlig.