Sådan konfigureres en DNS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Windows 'Start' -menuen. Klik på 'Netværksindstillinger'. Du skal muligvis klikke på 'Kontrolpanel' for at nå netværksforbindelserne.

2.

Højreklik på din lokale forbindelse og vælg derefter 'Egenskaber'. Under fanen 'Generelt' skal du vælge 'TCP / IP Internet Protocol' og derefter vælge 'Egenskaber'. Klik på knappen for at hente DNS-serveradressen, som automatisk registrerer din computer med en DNS-server.

3.

Konfigurer 'TCP / IP.' Klik på 'Start', derefter 'Indstillinger' og derefter 'Netværksindstillinger.' Højreklik på lokalforbindelsen. Vælg egenskaber, vælg TCP / IP og vælg derefter egenskaber.

4.

Klik på fanen 'Generelt'. Vælg 'Brug følgende IP-adresse.' Din server styrer et domæne og skal have en IP-adresse, der tjener domænet. Indtast IP-adressen, subnetmasken og domænet for standard gatewayen.

5.

Klik på knappen 'Avanceret' i DNS-boksen. Vælg 'DNS'. Vælg 'Tilføj primære og forbindelsesspecifikke DNS-suffikser', 'Tilføj derefter overordnede suffikser af det primære DNS-suffiks' og derefter 'Registrer denne forbindelsess adresse i DNS.'

6.

< p> Konfigurer DNS på serveren. Åbn Windows 'Start' -menuen. Vælg 'Alle programmer', og vælg derefter 'Administrative værktøjer.' Klik på 'DNS'. Højreklik på den fremadrettede zone og vælg derefter 'Ny zone'. Vælg den primære zone og klik derefter på 'Næste'. Godkend standardnavnet og klik på 'Næste'. DNS er nu konfigureret på serveren.

DNS er en domænenavnstjeneste, hvis formål er at løse værtsnavne til IP-adresser og lade computere kommunikere efter IP-adresse. Det er relativt nemt at konfigurere DNS.