Sådan kontrolleres en Ping fra en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et DOS-vindue. For at gøre dette i XP og Windows Server (2000, 2003) skal du klikke på 'Start' og derefter klikke på 'Kør ...'. Der vises en dialogboks over Start-knappen. Klik på 'Start' i Vista. En søgefelt vises over knappen Start.

2.

Skriv 'cmd' i dialogboksen Kør i XP og Windows Server. I Vista skal du skrive kommandoen 'cmd' i søgefeltet.

3.

Se efter, at DOS-vinduet vises. Ved 'C' -prompten i DOS-vinduet skal du skrive kommandoen 'ping' sammen med IP-adressen eller URL'en til forespørgsel. Eksempel: 'ping 70.168.0.1' påberåber et svar fra denne IP-adresse.

4.

Se efter, at pingresultater vises i DOS-vinduet lige under ping-kommandoen. Hvis IP-adressen 'svarer' pingen, angiver gentagende linjer, at et svar fra IP-adressen er blevet modtaget, eller der ikke blev givet noget svar fra adressen.

5.

Gennemgå gentagende svar. Hvis ping modtager et svar fra IP-adressen, vil flere gentagne linjer læse: Svar fra (IP-adresse) - sammen med andre data.
Hvis pingen ikke modtager et svar fra IP-adressen, er der flere gentagne linjer

Tips og advarsler

  • Selvom ping-kommandoen kan indtastes direkte i boksen Vista Search og køre, skal vinduet vil lukke umiddelbart efter at kommandoen er afsluttet. Hvis du bare skal kontrollere et IP-adresse resultat, kan det være OK. Men hvis du skal studere eller skrive ned IP-adresseresultatet, skal du bruge kommandoen 'cmd'. DOS-vinduet forbliver åbent, indtil du lukker det.
  • En server kan være konfigureret til at udelukke ping-svar. I dette tilfælde returnerer ping-kommandoen ingen data.
  • At 'pinge' en computer eller at pinge en IP-adresse betyder simpelthen at forespørge den IP-adresse for at se, om der er et svar. Hvis et svar vender tilbage via ping, er IP-adressen på den pingede computer levende. En bruger kan anvende ping-funktionen, når man fejler en hjemmeside, e-mail-applikation eller netværksforbindelse. For eksempel kan en webmaster udgive et nyt websted på en bestemt IP-adresse. Han kontrollerer IP-adressen i en browser, men modtager en '404' fejl - en 'side ikke fundet' fejl. Den første ting webmaster kan gøre er at pinge IP-adressen for at se om den modtager webtrafik. Hvis ping kommer tilbage med et svar, så ved han, at IP-adressen er OK, og problemet skyldes sandsynligvis problemer i sidekoden eller på webserveren.