Sådan krympes UTP-kabler til RJ-45-stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mål afstanden mellem netværksenheden og den maskine, den vil blive forbundet til, f.eks. en computer eller printer. Få en del af UTP-kablet, der er mindst to inches længere end længden, du målte ud for at gøre plads til at gå rundt om hjørner eller andre enheder.

2.

Tråd en tomme af begge ender af UTP-kablet ind i striberhullet på trådkrympeværktøjet. Skub ned på værktøjet og skub det af kablet for at fjerne plasthylsteret omkring det indre kabelføring. Fjern de farvede kabler inde i plastikkappen.

3.

Læg de farvede ledninger i det mønster, du har brug for til de enheder, du vil forbinde sammen. Opstil farverne i denne rækkefølge: hvid og grøn; grøn, hvid og orange; blå, hvid og blå; orange, hvid og brun; og derefter brun, hvis du vil forbinde en enhed til en switch, router eller hub.

4.

Hvis du laver et crossover-UTP-kabel, der direkte forbinder to computere til fil deling arrangerer de farvede kabler i denne rækkefølge: hvid og orange; orange, hvid og grøn; blå, hvid og blå; grøn, hvid og brun; og endelig brun.

5.

Klip enderne af de farvede kabler af, så de er lige lange. Indsæt de farvede kabler i de åbne porte på indersiden af ​​RJ-45-stikket. Skub kablerne ind, indtil de ikke længere kan bevæge sig. Indsæt RJ-45-stikket i krympehullet på trådstrimmelværktøjet.

6.

Tryk på begge håndtag på krympeværktøjet for at låse UTP-kablet i RJ- 45 jack. Gentag hele skære-, ordnings- og krympeprocessen med den anden ende af UTP-kablet.

Tips og advarsler

  • Sørg for at dobbeltsjekke, at alt af de farvede kabler er anbragt korrekt inde i RJ-45-stikket. Hvis nogen af ​​kablerne bøjes ud af tilpasningen, når du skubber dem i UTP-kablet, forbinder dine netværksenheder ikke korrekt sammen.
  • Et ubeskyttet twisted pair-kabel (eller UTP), der mere almindeligt benævnes Ethernet-kabel, bruges til at forbinde enheder til netværksudstyr som routere eller switches. Mens du kan købe præfabrikerede UTP-kabler fra kontorforsyningskæder eller computerforretninger, kan det være mere omkostningseffektivt at skære og krympe dit eget kabel, hvis du har et stort antal enheder, der skal sammenkobles. Med et specialkrydsningsværktøj kan du nemt lave så mange UTP-kabler som du har brug for på kort tid.