Sådan opretter du en delt mappe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Deling med flere brugere på en computer

1.

Klik på ikonet 'Denne computer' på dit skrivebord. Dette åbner et nyt vindue.

2.

Dobbeltklik på 'Shared Documents' i det nye vindue.

3.

< p> Klik på ikonet 'Mine dokumenter' på dit skrivebord og find den mappe, du vil dele.

4.

Højreklik på den mappe, du vil dele og træk mappen til mappen 'Shared Documents'. Mappen deles nu med andre brugere af din computer.

Deling over et netværk af computere

1.

Naviger til den mappe, du vil dele. Hvis mappen er en dokumentmappe, er chancerne for, at den er inden for mappen 'Mine dokumenter'.

2.

Højreklik på mappen og vælg indstillingen 'Deling og sikkerhed 'fra menuen.

3.

Vælg fanen' Deling 'øverst på skærmen.

4.

Klik på boksen ud for 'Del denne mappe på netværket', fundet i det andet afsnit på skærmen.

5.

Skift navn på mappen, hvis du ønsker det. Standardnavnet er det originale navn på mappen.

6.

Klik på feltet ud for 'Tillad netbrugere at ændre mine filer', hvis du vil give andre brugere fulde adgang til filerne i mappen.

7.

Klik på 'Anvend' nederst på skærmen. Den udpegede mappe vil nu blive delt med enhver computer, der er tilsluttet dit netværk.

Tips og advarsler

  • Delt mapper og dokumenter gør samarbejdsindsatsen nemmere, da flere forskellige personer kan arbejde på en enkelt fil. De mest almindelige typer af delte mapper er dem, der indeholder musik, fotos og videoer. Som standard lister Windows de mapper i 'Shared Documents', der er klar til at blive delt.
  • Disse instruktioner gælder for computere, der bruger Windows OS-platformen. De fungerer muligvis ikke på en Mac eller Linux computer.
  • Oprettelse af en delt mappe på en Windows-computer er en simpel proces. Uanset om du vælger at dele mappen med flere brugere på en computer eller på tværs af et netværk af computere, kan du oprette en delt mappe med blot et par klik. Når mappen er delt, kan andre nemt få adgang til den.