Sådan opretter du et hjemmenetværk ved hjælp af kontakter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Placer den første netværkskontakt ved siden af ​​dit kabel- eller bredbåndsinternetmodem. Tilslut vekselstrømsadapteren til kontakten til en stikkontakt, men forbind den ikke til modemet eller nogen af ​​dine hjemmecomputere. Tænd for computeren, der er tættest på modemmet. Indsæt den disk, der fulgte med kontakten, til computerens cd- eller dvd-drev. Følg instruktionerne på skærmen for at installere softwaredriverne til netværksomskifteren.

2.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til den udgående port på dit bredbånds- eller kabelmodem. Tag den anden ende af Ethernet-kablet i porten på kontakten, der er markeret som 'WAN' eller 'Wide Area Network.' Tilslut et separat Ethernet-kabel kabel til nogen af ​​de andre nummererede porte på netværkskontakten. Slut den anden ende af kablet til Ethernet-porten på computeren.

3.

Opsæt computerens s Start menu og klik på 'Control Panel' indstillingen. Rul ned gennem de forskellige kontrolpanelposter og dobbeltklik derefter på posten mærket som 'Netværk og delingscenter'. Klik på tekstlinket til venstre på skærmen, der er mærket som 'Opret forbindelse til et netværk.'

4.

Klik på radioknappen markeret som 'Kablet netværk' og derefter Klik på 'Næste' knappen. Rul ned gennem listen over netværksenheder, som computeren har registreret. Find posten til din netværksafbryder. Klik på posten og klik derefter på knappen 'Connect'.

5.

Tilslut Ethernet-kabler til de andre computere, der skal tilsluttes sammen. Tilslut den anden ende af kablerne til en af ​​de åbne nummererede porte på netværksomskifteren. Gentag installationsprocessen for at forbinde til kontakten ved at gå gennem menuen 'Netværk og delingscenter' på disse computere.

6.

Indstil en anden kontakt, hvis du kører ud af havne på den oprindelige switch. Installer omskiftersoftwaren på hvilken computer, som kontakten fysisk er placeret tættest på. Kør et Ethernet-kabel fra en af ​​de nummererede porte på den første kontakt til en af ​​de nummererede porte på den anden kontakt. Tilslut ikke kablet til 'WAN' -porten. Kør Ethernet-kabler mellem den anden switch og eventuelle ekstra computere på samme måde som du gjorde med den første switch.

Tips og advarsler

  • Du gør det ikke skal installere softwaren til netværksknappen på hver computer på netværket. Den eneste computer, der har brug for softwaren, er pc'en tættest på internetmodemet.
  • Hvis du vil forbinde alle dine computere sammen, så de kan dele filer og få adgang til den samme internetkilde, skal du bruge en netværksenhed. Mens routere er den mest almindelige netværksmulighed, er en netværksomskifter et billigere valg, der kan fungere lige så godt. Selv om en netværksafbryder mangler en router's indbyggede firewall, er det et mere end passende valg for de fleste småskala netværk i et hjem eller kontor.