Sådan opretter du forbindelse til trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mus over din Windows-proceslinje, og hold musemarkøren over det lille ikon med to blå computerskærme og en rød 'x' placeret på højre side af proceslinjen. Der vises en meddelelse, der siger 'Trådløse netværk er tilgængelige', hvis der er ledig WiFi i området.

2.

Højreklik på ikonet for at hente en liste over muligheder. Klik på 'Connect to a network'. Dette åbner et nyt vindue med alle tilgængelige trådløse netværk.

3.

Klik på netværket med de mest grønne søjler, hvis der findes flere netværk. De grønne stænger repræsenterer signalstyrke.

4.

Klik på 'Connect'. Forbindelsesprocessen er typisk meget hurtig, og din computer vil være online og klar til websurfing på få sekunder.

Tips og advarsler

  • billeder, der ledsager denne artikel, viser Windows Vista; forbindelsesprocessen er den samme for Windows XP, men det visuelle display vil se lidt anderledes ud. For at oprette forbindelse skal du bruge et trådløst internetkort. Nyere bærbare computere har disse bygget direkte ind i computeren, men for en ældre maskine kan du muligvis købe et særligt eksternt kort. For et sikkert netværk bliver du bedt om at få adgangskode for at fuldføre forbindelsen. Mange butikker og indkøbscentre vil give adgangskoden til kunder efter anmodning. Hvis du ikke kan oprette forbindelse, tilbyder Windows dig mulighed for at 'diagnosticere forbindelsesproblemer.' Klik for at starte den automatiske diagnose, så du kan lære, hvad der er galt med din computer eller den trådløse udbyder.
  • Trådløst internet popper op overalt i det seneste. WiFi er let tilgængeligt på mange boghandlere, caféer og indkøbscentre. Ifølge en MSNBC-artikel fra 2009 testes flere flyselskaber endda i trådløse internettjenester. Desværre, selv med trådløse signaler, der reverberating gennem vores samfund, kan online at føle sig som en skræmmende opgave for nyere bærbare brugere. Heldigvis er processen faktisk ganske enkel, og nye brugere kan få adgang til trådløst internet i et par hurtige trin.