Sådan stopper du en DHCP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn DHCP-styringskonsollen. Klik på Windows 'Start' -knappen. Fra startmenuen skal du klikke på 'Indstillinger', 'Kontrolpanel' og derefter klikke på 'Administrative værktøjer'. Dobbeltklik på DHCP-ikonet.

2.

Klik på DHCP-serveren i konsolvinduet. Hvis du har mange servere, skal du klikke på den, hvor du vil stoppe tjenesten.

3.

Klik på menuen 'Handling' øverst i konsolmenuen. Vælg 'Alle opgaver'.

Fra menuen 'Alle opgaver' skal du klikke på 'Stop' for at stoppe DHCP-tjenesten fra at køre. Fra denne menu kan du også sætte pause eller genoptage tjenesten. Der er også mulighed for at genstarte tjenesten, som stopper DHCP og automatisk starter den igen.

5.

Alternativt kan du stoppe DHCP fra konsol kommandolinjen. Hvis du vil stoppe DHCP fra kommandolinjen, skal du skrive: netstop dhcpserver

Tips og advarsler

  • Mens DHCP-tjenesten er stoppet, vil klientcomputere ikke kunne at opnå en IP og vil ikke kunne oprette forbindelse til LAN.
  • DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) er en måde at automatisk konfigurere computere til at oprette forbindelse til et lokalnetværk ved at tildele dem en IP-adresse fra serveren. DHCP-servere tildeler også en standard gateway og en subnetmaske til de computere, der er konfigureret til at trække en IP-adresse fra serveren. Avancerede funktioner giver endda administratorer mulighed for at indstille tid, nyhedsservere og printertjenester til computere via DHCP-serveren. Af og til behøver administratorer at stoppe DHCP-tjenesten til vedligeholdelse eller opgraderinger.