Sådan vælges en firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende spørgsmål

1.

Spørg dig selv dette grundlæggende spørgsmål: forsøger jeg at beskytte en computer eller et netværk af computere? Hvis du simpelthen beskytter en computer, så er det såkaldt 'personlig firewall', der fungerer fint for dig. Hvis du beskytter et helt netværk, er det en 'firmanavn', der skal bruges. at oprette et lille hjemmenetværk på 2 til 3 computere, så kan en god personlig firewall også fungere fint. Afhængigt af dine omstændigheder, skriv dit svar --- personlig eller virksomhed - øverst på dit ark papir. < /p>

2.

Gør dig selv de funktioner, du har brug for. Typiske funktioner omfatter at stoppe popup-annoncer, kryptere data, virusbeskyttelse, indgående og udgående filtrering, cookieblokerende og stealth-tilstand. Nogle firewalls ligesom Comodo Firewall Pro 3.0 opkræve et gebyr for teknisk support. Andre firewalls, som Little Snitch til Mac, tilbyder advarsler, når en ekstern computer forsøger at få adgang til dit netværk. Mens nogle mennesker vil lide denne funktion, vil andre finde konstanten advarsler irriterende. Skriv ned på din pad de funktioner, du skal bruge.

3.

Sørg for ikke at duplikere funktioner, du allerede bruger i andre programmer. For eksempel kan du allerede have et antivirusprogram. Hvis det er tilfældet, behøver du det ikke i din firewall. Faktisk vil kørsel af to antivirusprogrammer på ét system i det mindste nedsætte din driftshastighed og kunne endda forårsage systemkonflikter og nedbrud.

4.

Læs detaljerede produktanmeldelser. Industri publikationer som PC Magazine tilbyder fremragende arkiver af alle de produkter, de har gennemgået over tid. Når du læser anmeldelser, skal du kontrollere, om den pågældende vare har alle funktionerne du har brug for.

5.

Sørg for, at enhver firewall du overvejer, har nem at forstå dokumentation samt 24/7 live produktsupport. Hver firewall skal være installeret, hvilket normalt er temmelig nemt, men det vil også have brug for nogle efterfølgende tweaking. Du kan f.eks. opleve, at et websted, du regelmæssigt brugte, pludselig stoppede med at arbejde. I dette tilfælde skulle du gå til kontrolpanelet på din firewall og ændre indstillingerne, så webstedet kan fungere igen.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger Windows XP, Sørg for at slukke for den firewall, der fulgte med XP, før du installerer din nye firewall. Så snart du installerer en ny firewall, skal du logge på firewallens websted for at kontrollere eventuelle opdateringer eller patches. Tænd for en firewall opdateringsfunktion, hvis den har en.
  • Sørg for kun at bruge én firewall ad gangen, ellers vil du højst sandsynligt komme i konflikter.
  • Da vi stoler på vores internetforbindelser mere og mere, bliver behovet for en effektiv firewall vigtigere. Der er firewalls, der spænder i pris fra gratis til titusinder af dollars. Ved at spørge dig selv om disse enkle spørgsmål, vil du være i stand til at fokusere på den eksakte type firewall, du har brug for, og så kan du begynde at sammenligne forskellige mærker intelligent.