Hvad er Clearwire?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Craig McCaw, en mobiltelefonpioner, grundlægger Clearwire i 2003. Fra og med næsten 1.000 kunder i 2004 voksede Clearwire til service for 443.000 brugere i 2008. I 2005 klagede Vonage om, at Clearwire blokerede sine tjenester , men disse beskyldninger blev aldrig bevist sandt. I 2006 investerede Motorola og Intel 900 millioner dollars i Clearwire. Herefter købte Clearwire en del af AT u0026 T's 2,5 GHz spektrum for $300 millioner. Bag Sprint Nextel var Clearwire den næststørste indehaver i dette spektrum.

Services

Clearwire tilbyder bærbar højhastigheds internetforbindelse til dens klienter. Omkostningerne varierer afhængigt af den valgte plan. Service tilbyder op til 2,0 MB download og 256 k uploads. For forretningsplaner tilbyder Clearwire også en statisk IP-adresse. I Europa har hastigheder tendens til at være lidt langsommere. Clearwire tilbyder også valg af telefonservice. De fleste Clearwire-planer er en eller to års kontrakter. Efter en syv-dages graceperiode vil opsigelsen af ​​Clearwire koste brugeren $220.

Systemkrav

Clearwire-tjenester kan bruges på både pc og Macintosh For pc skal du have Windows 98 eller nyere. Ethvert operativsystem på Mac'en er fint. Et Ethernet-kort eller en USB-port er påkrævet. Clearwire tilbyder også pc-kort, der kun arbejder med Windows XP eller Vista. Brugere på Linux eller Apple-maskiner kan bruge Clearwire-tjenester, hvis computeren har en RJ-45 Ethernet-port.

Clear

Den 6. januar 2009 åbnede Clearwire Clear, dets første 4G WiMAX-marked. Hvad det betyder er, at brugerne kan komme på internettet med hastigheden ved hjælp af trådløst, at de kunne bruge bredbåndsinternet. Efter Portland håber Clearwire at udvide Clear til andre markeder - Seattle, Atlanta, Honolulu, Philadelphia, Las Vegas, Chicago, Dallas og Charlotte. Kabelfirmaet Comcast har investeret i Clear og vil tilbyde sine tjenester i Portland og andre kommende markeder.

Dissastifaction

I april 2009 blev Clearwire ramt af en klasseaktionsdragt, der påstod, at selskabet tilbød dårlig service og ulovlige afbestillingsregler . Sukken siger, at selskabet ikke vil lade kunderne komme ud af kontrakten, selv når de flytter til et område, som Clearwire-tjenesten ikke leveres. Drakten siger også, at Clearwires servicekrav er falske, og at forbindelserne faktisk er meget langsommere. Virksomheder som Verizon og Sprint har alle reduceret afbestillingsregler i 2008 baseret på klager og retssager. Clearwire er en internetudbyder (ISP). Virksomheden serverer brugere i USA, Mexico og lande i Vesteuropa. Den nuværende administrerende direktør er Bill Morrow, en tidligere administrerende direktør for Pacific Gas og Electric Co. I 2008 fusionerede Clearwire med Sprints Xohm-trådløse service for at skabe Clear. Clear blev først lanceret i Portland, Oregon.