Hvad er Verizon EVDO?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Verizon EVDO blev oprindeligt lanceret i slutningen af ​​2003 med en national implementering i 2004 ved hjælp af EVDO Release 0-standarden. Release 0-standarden annoncerede 2,4 Mbps downloadhastigheder og 144 Kbps upload, hvor de fleste kunder rapporterer signifikant lavere hastigheder. Nogen tid derefter blev udgivelse 0 gennemgået en softwareudgave (hvilket betyder, at der ikke var behov for en ny hardware eller et interfacekort) for at bringe standarden til revision A. Denne opgradering sørgede for større annoncerede hastigheder (3,4 Mbps download og 1,8 Mbps upload) med reduceret latency.

Dækning

Verizon EVDO-tjenesten er tilgængelig i de fleste større amerikanske byer, der for øjeblikket har planer om at opgradere tjenesten og udvide den til flere områder i fremtiden.

Prissætning

Verizon s EVDO (Mobile Broadband Data Service) er i øjeblikket (fra maj 2009) tilbydes i to niveauer baseret på total brug. Tier 1- $39,95 / måned (plus gebyrer) giver dig mulighed for op til 250 Megabytes data overført pr. Måned. megabyte data op og ud over det vil koste dig yderligere 10 cent.

Tier 2- $59,95 / måned (plus gebyrer) giver dig mulighed for op til 5 Gigabyte data overført per måned. Hver megabyte data op og ud over det vil koste dig yderligere 5 cent.

Hardware

Verizon tilbyder i øjeblikket en række smarte telefoner og interface kort til bærbare computere samt PDA'er. Desuden kan Verizon forsyne dig med MiFi, et WiFi-hotspot-adgangspunkt med en EVDO-forbindelse, der kan deles med op til fem brugere.

Fremtiden

EVDO Revision B implementeres nu med en forventet kommerciel lanceringen engang i slutningen af ​​2009. Denne nye udvikling i denne standard annoncerer en blisterende downloadhastighed på 74 Mbps, selvom det forventes, at den mest en slutbruger vil se, vil være 9 Mbps. Verizon EVDO (Evolution Data Optimized) er en trådløs datatjeneste, der primært anvendes af bærbare computere samt smartphones og PDA'er.