Hvad er beskyttelse mod skadelig software?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Det er vigtigt at have et virus- og malware-frit computersystem af ydeevne, sikkerhed og sikkerhed. Malware bruger ofte computerprocesser og kan ødelægge systemer, hvilket får dem til at gå ned. Malware kompromitterer også personlige oplysninger som konti, adgangskoder og kreditkortnumre. Brugere med skadelig beskyttelse er beskyttet mod uhensigtsmæssig omdirigering af websider.

Smart browsing

De fleste malware kan undgås med sund fornuft. Undgå gratis download fra uværdige websteder kan forlænge stabiliteten af ​​din computer. At minimere mængden af ​​værktøjslinjer, gratis screensavers og programmer holder også computerens ydeevne høj. Derudover tager mange pop-up-annoncer form af computerfejl, eller siger, at computeren er inficeret og har brug for et bestemt program til at rette det. Disse er normalt illegitime krav om at forsøge at få dig til at installere uønsket malware.

Windows Vista Microsoft har tilføjet nye funktioner til dets Windows Vista-operativsystem. Windows Defender er et program, der automatisk stopper installationen af ​​programmer og advarer brugeren til en installation eller ændring af indstillinger. Det betyder, at ønskede og uønskede ændringer kræver brugertilladelse. Windows Firewall forhindrer adgang til din computer og blokerer forbindelser til skadelige websteder. Der er forskellige beskyttelsesniveauer i Windows Firewall.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox 3 leveres med phishing og malware beskyttelse. Malware kan være alt fra pop-up-annoncer til at lede webbrowseren til et andet websted. Phishing pr. Definition er website og email forfalskning. Et phishing-websted kan tage form af et banksted med udseendet og adressen på det rigtige websted, men når der indtastes konti og adgangskoder, sendes oplysningerne til en anden. Mozilla Firefox 3 beskytter webbrowsing ved at tjekke websteder mod listede malware-websteder.

SpywareBlaster

SpywareBlaster er et program, der ikke scanner systemet til spyware, men forhindrer det i at blive installeret i første omgang. SpywareBlaster har havde gode anmeldelser af brugere og er ikke et malware-program i forklædning. Det forhindrer ActiveX spyware, browser kapring, dialers og adware programmer. SpywareBlaster blokkerer også malware cookies i Internet Explorer, Mozilla Firefox og Netscape browsere. SpywareBlaster er et gratis program, dog avancerede versioner af det er det ikke. Beskyttelse af malware er indbygget i mange programmer og er en standard sikkerhedsfunktion til bl.a. Internet Explorer, Firefox og Windows Vista. Gratis spyware og adware beskyttelse er tilgængelig via internettet, selvom de fleste malware maskerer sig selv som beskyttelsesprogrammer. Gratis programmer er tilgængelige som Ad-Aware, Spybot Search u0026 amp; Ødelæg og SpywareBlaster. Andre programmer, som antivirusprogrammer, kan kræve køb og månedlige eller årlige opdateringer. AVG er et eksempel på et gratis antivirusprogram.