Hvad er en trådløs printserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Trådløse printernetkort understøtter alle almindelige printergrænseflader, herunder centronics (også kendt som parallel), ethernet og USB. Det er vigtigt at fastslå, hvilke printerinterface (r) din printer er udstyret med, inden du køber en trådløs printernetkort.

Teknologi, producenter og omkostninger

De fleste trådløse printernetkort bruger WiFi-teknologi, da det er relativt billigt og gennemgribende . I kontorer, der allerede er udstyret med et WiFi-adgangspunkt, kan prisen for at tilføje en trådløs printernetkort være godt under $100, hvor mange er tilgængelige for omkring halvdelen af ​​denne pris. Trådløse printservere er lavet af flere producenter, herunder Netgear, Hawking Technologies, ASUS og HP, for at nævne nogle få.

Interference

WiFi-teknologi bruger primært 2,4 GHz (ikke-licenseret) bånd. Dette bånd bruges også af trådløse telefoner og adskillige andre trådløse enheder. Det er vigtigt at sikre, at så få trådløse enheder som muligt deler dette spektrum, eller der kan opstå intermitterende ydeevneproblemer med enten WiFi-udstyr eller andre enheder, der deler spektret.
Trådløs udstyr bør aldrig installeres

Krav

For at lette installationsprocessen er der brug for software og instruktioner fra flere komponenter: (a) manualen til dit adgangspunkt (WiFi-forbindelse) og installations-cd'en, (b) den medfølgende cd, der fulgte med printeren og (c) den trådløse printernetkort, dens installationsmanual og cd'en. Hvis de ikke kan finde disse materialer, kan de sandsynligvis hentes fra producentens hjemmeside. Du skal bruge enhedens mærke og modelnummer. I nogle tilfælde - nemlig hvis du arbejder i et netværksklima - -Du skal også have IP-adresser for adgangspunktet og muligvis printeren og en åben IP-adresse, der kan tildeles den trådløse printserver.

Installation

På steder med et eksisterende adgangspunkt er det første trin i installationen er at hente konfigurationsindstillingerne fra adgangspunktet, så den trådløse printserver kan matches med adgangspunktet. Hvis du tilføjer et nyt adgangspunkt, skal du sørge for at optage kanalen, SSID'en (hvis du brugte en) IP-adresse (hvis en er tildelt) og sikkerhedskoderne til gennemgang, når du installerer din trådløse printserver.
Med mange producenter, når printerserveren er tilsluttet og tændt, er processen med at forbinde netværkets computere til printeren er ligetil. Normalt består dette af at finde en placering til den trådløse printserver umiddelbart i nærheden af ​​printeren, der forbinder printerens grænsefladestik til den trådløse printernetkort, tilslutter den trådløse printserver til en stikkontakt og tændes for enheden. De fleste, hvis ikke alle, leverer trådløse printernetkort alt, hvad du behøver for at tilslutte enheden - med undtagelse af centronics (parallel) printervariant, som kræver, at du opretter dit eget printerkabel.
Når installationen er gennemført, Det næste skridt er at konfigurere den trådløse printserver. De fleste producenter har nu et cd-opsætningsprogram med din trådløse printserver. Normalt vil disse softwareopsætningsprogrammer bede dig om at give oplysninger om, hvordan dit adgangspunkt er konfigureret, men for de fleste brugere, standard svarene vil fungere.
Når installationsprogrammet til den trådløse printserver er færdig, skal du installere din printer på nøjagtig samme måde som ved tilslutning via printerkabel.

Anbefalinger

Hvis der er et eksisterende adgangspunkt installeret, anbefales en trådløs printerserver lavet af samme producent, da det normalt forenkler installationen.
I tilfælde, hvor et eksisterende adgangspunkt er meget brugt, som i et kontor, der omfatter mange mobile eller forbigående medarbejdere, der bruger WiFi-tilsluttede notebooks, kan det være hensigtsmæssigt at tilføje et andet adgangspunkt for at forbinde den trådløse printserver. Du lægger ikke for tungt af en belastning på den tilgængelige båndbredde til dit primære adgangspunkt. Trådløse printernetkort er en enhed, der erstatter printerkablet (bruges til at forbinde printeren til computeren eller netværksomskifteren / huben) med et trådløst link. Brug af en trådløs printerserver er en omkostningseffektiv løsning, der kan reducere omkostningerne ved installation af en printer ved at fjerne printerkablet såvel som det arbejde, der kræves for at installere kablet selv. Desuden kan trådløse printservere normalt installeres på en rimelig kort tid, hvilket gør dem til et glimrende valg til midlertidige installationer, som det kan være nødvendigt for et messearrangement.