Hvad er et patchkabel til en computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Patchkabler bruges til at forbinde forskellige enheder som computere, printere, modemer eller andre enheder til en router for at oprette et netværk.

Funktioner

For nem identifikation i komplicerede kabelsituationer , patch kabler i forskellige farver kan købes. Tilslutningerne på enden kan være beskyttet, i så fald kaldes det et snagless patch-kabel.

Typer

Patchkabler identificeres ved lille print langs kabelens yderside. Tre generelle typer er i brug i de fleste installationer: kategori 5, 5E og 6, der alle refererer til signalbæreevne.

Størrelse

Patchkabler er tilgængelige i mange forskellige længder, fra to fod til en anbefalet maks. 20 fod, ifølge DUX Computer Digest.

Overvejelser

Nyere kabler med højere kategori numre er bagudkompatible med ældre netværksenheder. Ældre kategorier vil imidlertid ikke have den fulde kapacitet af nyere netværk med højere hastighed. Selvom udtrykket 'patch cable' eller 'patch cord' kan bruges af nogle til at henvise til enhver type data eller elektrisk kort kabel, er det generelt accepteret, at et patch-kabel refererer til et ethernet-kabel.