Hvad er et trådløst interfacekort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

WiFi

WiFi, som står for Wireless Fidelity, er en standard, der først blev fremført af WiFi Alliance, en gruppe af industriproducenter. Den officielle betegnelse er 802.11 med flere understandarder, der anvender et enkelt bogstaver, som i 802.11b (originalt WiFi) eller 802.11n (det seneste højhastighedstilbud). I 2004 trådte WiFi på en milepæl, opnåelse af 1 million chipsæt solgt i en måned. I 2008 blev over 1 mia. WiFi-chipsæt solgt. Næsten hver notesbog eller netbook tilbyder WiFi-funktion indbygget fra fabrikken. En rimelig del af mobiltelefoner og smarte telefoner samt PDA'er (Personal Digital Assistants) er enten WiFi-aktiverede eller giver mulighed for at tilføje WiFi til deres evner gennem brug af en udvidelsesplads.

Licenseret Trådløst

Verizon s EVDO og Sprints PCS Wireless Data Service er to eksempler på, at trådløs dataforbindelse tilbydes via telefonvirksomheder eller mere korrekt, mobiltelefonindustrien. I modsætning til WiFi bruger disse tjenester licenseret (beskyttet) spektrum. Mens de fleste bærbare computere ikke tilbyder denne hardware, er det forholdsvis let for en slutbruger at tilføje et proprietært interfacekort til dette system for at kunne udnytte tjenesten.

Interfacetyper

Trådløse interfacekort til stationære computere har været tilgængelige siden teknologien først blev stillet til rådighed. Disse kort er typisk fremstillet til at overholde PCI-standarden.

Den første standard indarbejdet af de bærbare producenter var PCMCIA Slot. Efterhånden som efterspørgslen efter trådløs grænseflade blev øget, blev en intern slot, der blev kendt som Mini-PCI-porten, integreret i næsten alle producentens notebook produktlinje. Mini-PCI-slot blev forældet af Mini-PCI-e (eller Mini -PCI Express), overvejende at tillade højere gennemløb, der leveres af de nyere standarder.

Eksternt trådløst interface

Selvom den oprindelige PCMCIA-slot blev betragtet som en ekstern port, ser vi mere generelt disse teknologier, der leveres af USB Bluetooth og WiFi er tilgængelige i USB og er til salg i et meget beskedent prisklasse.

Allestedsnær trådløs dækning

Drevet af MuniWireless Industry har drømmen om allestedsnærværende trådløs dækning været en drøm i lang tid . Selv om det er tvivlsomt, at der nogensinde vil være en tid, hvor hele verden har trådløs dækning, er begrebet hele byer, der bliver indhyllet i en trådløs sky, en realitet. I mange byer er Minneapolis, Minnesota, et eksempel trådløst ( WiFi) c overage er tilgængelig i det meste af byen, og da den katastrofale brobrud opstod der, blev den trådløse sky krediteret med at redde liv såvel som gøre genoprettelsesindsatsen betydeligt lettere. Vedtagelsen af ​​trådløs teknologi i skrivebordet og notesbogen har været fantastisk. Måske er den bedst kendte af disse teknologier WiFi, med WiMAX, Bluetooth, Verizon s EVDO og Sprint s PCS Wireless Data Service (blandt andre) også almindeligt accepteret. Normalt tilføjes denne teknologi med installationen af ​​et trådløst interfacekort.