Hvad er internet telefonservice?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fakta Internettelefonitjeneste eller Voice over Internet Protocol (VoIP) gør det muligt for en tilpasset telefon at oprette forbindelse til en anden telefon via en internetforbindelse.

Typer

En analog telefonadapter (ATA) leveres af nogle tjenester. Denne type service tilbydes af kabelvirksomheder og telefonselskaber, men er kun fastsat til et sted. En VoIP-tjenesteudbyder vil levere en VoIP-telefon. VoIP-telefoner tillader opkald uden brug af en computer og tilsluttes direkte til IP-netværket. VoIP-tjenesten er bærbar og indbefatter undertiden en fordel for flere telefonlinjer til prisen for en. En blød telefon er en type software, der kan installeres på en computer, der muliggør VoIP-opkald uden særlig hardware.

Fordele

Nogle VoIP-tjenester er bærbare, hvilket betyder at du kan tage din internettelefon og service med dig. Hvis du har en hytte ved søen, kan du tage den der og bruge den ligesom du bruger den på din faste hjemmeadresse. VoIP internationale opkald er meget lave omkostninger. Hvis du har familie eller venner i udlandet, som du ringer ofte, kan du bruge VoIP til at spare penge, når du ringer dem.

Overvejelser

Internettelefontjenesten er stadig i sin barndom. Nye enheder og forbedringer introduceres hurtigere, end de testes. VoIP-brugere rapporterer nogle frustrationer. Bredbåndsinternetforbindelsen kan afbryde intermitterende i nogle områder. Hvis dette sker under et telefonopkald, kan personen i den anden ende ikke høre dig. Lydkvaliteten varierer på tværs af forskellige tjenester. Det kan lyde tinny eller simpelthen statisk. Derudover vil telefonen ikke virke, hvis du mister elektrisk service, fordi adapteren og modemet har brug for elektricitet til at fungere.

Advarsel

De fleste internettelefonydelser indeholder ikke en fuldstændig pålidelig løsning til opkald til nødsituation 911. Dette er en seriøst problem at overveje, når man beslutter at ændre telefonservice, især hvis der er børn eller ældre, der bor i hjemmet. De tilgængelige muligheder for telefonservice er flere og ændrer sig hurtigt. Mange mennesker har en fastnetlinje fra et telefon- eller kabelfirma og en separat linje til en internetforbindelse. Snart kan vi muligvis bruge en eksisterende internetforbindelse som vores telefontjeneste. Men er denne mulighed rigtig for alle? Internet telefon service teknologi udvikler sig hurtigere end traditionelle telefonudbydere og mobiltelefon udbydere er i stand til at holde trit med.