Hvad er malware spyware?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kilder

Kilderne til spyware er gennem gratis downloads og fildelingsprogrammer. Downloading af gratis programmer og software er farligt og usikkert, og det kan indeholde malware som spyware. Indlæser programmer via webbrowseren kan også resultere i spyware. Dette omfatter udøvende handlinger som at se videoer online, få adgang til bestemte websteder og klikke på bestemte links og billeder.

Variationer

Spyware er en form for malware, der er vokset til at omfatte andre variationer. Keylogging er en type spyware, der forsøger at registrere tastetryk, så dets skaberen kan kende hver tastetryk, som brugeren trykker på. Adware er en type spyware, der indlæser reklamer som pop op-vinduer, når de er på internettet, og selv når de ikke bruger webbrowseren. Browser kapring er, når webbrowsere omdirigeres til et andet websted automatisk.

Adware

Adware er en type spyware eller malware og kan bruges sammenhængende. Adware er en type program, der placerer reklamer, mens du surfer på internettet. Nogle adware opretter popup-vinduer uden en webbrowser. Disse programmer kan også spam e-mail-konti. Nogle adware kan stoppes af intern webbrowsersikkerhed som popup-blokkere, selvom andre har brug for hjælp til adware-beskyttelse.

Advarselsskilte

Et af de mest oplagte tip om spyware infektion er adware infektion. Men mere subtile symptomer omfatter en langsommere internetforbindelse, generelt langsommere computer ydeevne, omdirigering af browsere til andre websteder, ændring af browserens hjemmeside og computerkrascher. Flere farlige tegn indbefatter dyre opkald på din telefonregning og computeren fungerer som en server til vært pornografi.

Forebyggelse / løsning

De fleste programmer, der siger at de forhindrer eller fjerner spyware og adware, forhindrer og fjerner mest malware. To populære gratis programmer, der bekæmper spyware, er Ad-Aware Personal SE og SpywareBlaster. Med flere anti- spywareprogrammer øger chancerne for at stoppe en trussel. Løbende computer scanner dagligt eller ugentligt minimerer også, hvor længe spywareprogrammerne forbliver i dit system. Men måske er den bedste løsning til at forhindre spyware at undgå downloads fra ustyrede websites. Malware er et bredt begreb for programmer med ondsindet hensigt. Spyware er en form for malware, der forsøger at indhente personlige oplysninger gennem underhandede midler. Disse oplysninger gives derefter til en anden. Oplysningerne kan være så enkle som at fortælle sin skaber, hvilke websteder du har besøgt, og hvilke filer du har på computeren. Flere farlige spywareprogrammer vil søge på computeren efter loginnavne, adgangskoder og kreditkortnumre. Spyware kan køre, når en webbrowser er åbnet eller kan køre i baggrunden.